На Буковині 402 рятувальника та 161 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню

На Буковині 402 рятувальника та 161 од. насосного обладнання залучались протягом доби для надання допомоги населенню

08.04.13 17:09 0 1039
Протягом 8 квітня для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалось 402 рятувальника та 161 од. насосного обладнання. За добу відкачано 61 тис. 456 куб. м води (усього з 2 квітня відкачано 421 тис. 464 куб. м води).

За інформацією Укравтодору, проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

На території Рівненської області у Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва) та Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ) районах на дорогах місцевого значення є місця переливу води. Зазначені ділянки доріг запроектовані під перелив води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

Внаслідок підняття рівня води у р. Снов, 6 квітня сталося часткове розмивання земляного насипу (близько 50 м) ґрунтової дороги до с. Малий Дирчин, Городнянського району Чернігівської області (26 домогосподарств, 29 мешканців), що призвело до порушення транспортного сполучення з цим населеним пунктом. На цей час сполучення здійснюється за допомогою човнів, населений пункт забезпечений продуктами харчування, медикаментами та паливом.

У Варвинському районі Чернігівської області 3 квітня стався розмив земляного полотна дороги місцевого значення, внаслідок чого транспортне сполучення до м. Варва та 6-ти навколишніх населених пунктів здійснюється в об'їзд через Срібнянський район, ремонтні роботи з укріплення дамби тривають.

На мостовому переході через р. Дністер на трасі «Житомир-Чернівці» (303 км), що на території Чернівецької області, 7 квітня стався провал залізобетонної плити (розміром близько 2,0 кв. м ), рух транспорту по мосту обмежено та здійснюється у реверсному режимі.

Внаслідок опадів та сніготанення, відмічається підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 89 населених пунктах 9 областей та м. Києві. Зокрема у Вінницькій області – 1 н.п., Волинській – 2 н.п., Хмельницький – 2 н.п., Житомирський – 6 н.п., Івано-Франківській – 4 н.п., Київській - 63 н.п., Львівській – 3 н.п. (у т.ч. 6 жит. буд. у с. Межиріччя, Сокальського р-ну), Рівненській – 2 н.п., Чернігівській - 5 н.п. (у т.ч. 1 жит.буд. у смт. Козелець та 1 жит. буд. у с. Новоселівка, Чернігівського р-ну) та м. Києві (у т.ч. 3 жит. буд.).

За інформацією Гідрометцентру, 8 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,3 – 0,5 м) на річках басейну Прип'ять (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Маневицькому районах. Можливе досягнення відміток підтоплення присадибних ділянок в окремих населених пунктах Підволочиського району (Тернопільська область), Волочиського району (Хмельницька область); Сокальського району (Львівська область); Зарічненському, Сарненському, Рокитнянському районах (Рівненська область), Тисменицькому районі (Івано-Франківська область) .

У ДСНС у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ