Найоптимальнішим шляхом економії природного газу для Волині є реконструкція теплогенеруючих підприємств, спрямована на заміщення блакитного палива альтернативним паливом

Найоптимальнішим шляхом економії природного газу для Волині є реконструкція теплогенеруючих підприємств, спрямована на заміщення блакитного палива альтернативним паливом

09.04.13 09:50 0 905
Під головуванням Віце-прем’єр-міністрів Олександра Вілкула та Юрія Бойка відбулася нарада за участю заступників голів облдержадміністрацій, до компетенції яких належать питання житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. Йшлося про запровадження заходів з економії природного газу на підприємствах з виробництва тепла та гарячої води.

Зокрема, у своєму виступі перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко зазначив, що основним споживачем природного газу на Волині є населення (56% загального обсягу). Частка промисловості – 18%, бюджетної сфери – менше 3%, а теплопостачальних підприємств – 19%.

Олександр Башкаленко наголосив, що найоптимальнішим шляхом економії природного газу для Волині є реконструкція теплогенеруючих підприємств, спрямована на заміщення блакитного палива альтернативним паливом. «Визначено 21 котельню підприємств комунальної теплоенергетики, де технічно можливо здійснювати таку реконструкцію (це – 55% від річного використання природного газу вищеозначеними підприємствами). За рахунок здійснення реконструкції тепломереж комунальної теплоенергетики із застосуванням попередньо теплоізольованих труб (відповідно до проектів, які на даний час уже розроблені) буде досягнуто економію ще 8 млн куб. м природного газу. Серед промислових підприємств, що мають власні газоспоживачі котельні, визначено 46 котелень, які рекомендуємо перевести на використання пелет», - висловив пропозиції перший заступник голови облдержадміністрації.

Він також додав, що відповідно до Регіональної програми підвищення енергоефективності області на 2011 - 2015 роки, за рахунок розроблених заходів з переведення підприємств комунальної теплоенергетики, промислових підприємств і закладів бюджетної сфери на альтернативні види палива, заплановано досягнути зменшення споживання природного газу на 50%.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: під ...
Наступна новина: До місцевих бюджетів ...

КОМЕНТАРІ