Волинська область: рятувальники продовжують викачування води з підтоплених присадибних ділянок громадян (фото, відео) (оновлено станом на 17:00)

Волинська область: рятувальники продовжують викачування води з підтоплених присадибних ділянок громадян (фото, відео) (оновлено станом на 17:00)

09.04.13 08:57 0 1037
Підрозділи УДСНС у Волинській області продовжують працювати над відкачкою талих вод для запобігання підтоплення житлових будинків громадян.

На всіх водотоках області триває підйом рівнів води на 1-17 см за добу. На заплаві перебувають води річки Прип’ять у Ратнівському і Любешівському, річки Стохід у Любешівському, річки Стир у Луцькому, річки Західний Буг в Іваничівському районах.

Відміток підтоплення окремих населених пунктів досягла вода на річках Стохід Любешівського та Стир Маневицького районів. Підтоплені 6 господарських будівель у селах Заріка та Пожіг Любешівського району. Є загроза підтоплення 1 житлового будинку в селі Заріка. Площа підтоплених сільськогосподарських угідь рівнем ґрунтових вод становить понад 37,9 тис. гектарів.

Станом на 17:00 8 квітня ґрунтовими та талими водами в області підтоплено 14 садиб у 9 населених пунктах: по два у Луцькому та Любешівському районах, по одному – в Іваничівському, Ковельському, Камінь-Каширському, Маневицькому та Турійському районах.

В області відкачано 1038 метрів кубічних талих вод.

Загалом до аварійно-рятувальних робіт залучалось 60 чоловік особового складу державних пожежно-рятувальних підрозділів управління ДСНС у Волинській області та працівники місцевої пожежної команди селища Колки Маневицького району, 17 одиниць пожежної техніки.

Чергові підрозділи перебувають у постійній готовності до реагування на надзвичайні ситуації та до виконання завдань за призначенням. Роботи з відкачування талих вод тривають.

Ситуація перебуває на постійному контролі в обласному оперативному штабі з безпечного пропуску повені.

Загалом у період з 01.04.2013 по 08.04.2013 здійснено 87 виїздів, на яких відкачано 31 902 метри кубічних талих вод.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: На Житомирщині під час ...

КОМЕНТАРІ