Івано-Франківщина: правоохоронці затримали «валентинівського стрілка»

Івано-Франківщина: правоохоронці затримали «валентинівського стрілка»

09.04.13 19:13 0 1173
7 квітня працівниками УМВС в Івано-Франківській області було затримано чоловіка, який у День закоханих в одному із розважальних закладів Івано-Франківська здійснив постріл у скроню 18-річної дівчини. З цього приводу в обласному управлінні внутрішніх справ провели прес-конференцію для представників центральних та обласних засобів масової інформації.

14 лютого близько 23:40 невідома особа перебуваючи в приміщенні коридору "Діджей кафе" вистрілила в обличчя жительці Богородчанського району.

В ході досудового розслідування було встановлено, що постріл з травматичної зброї здійснив житель м. Івано-Франківськ. 28-річний чоловік з хуліганських спонукань розпочав конфлікт з відвідувачкою закладу, під час якого вийняв зброю та вистрілив їй в скроню. Вогнепальне поранення обличчя спричинило забій головного мозку, множинні переломи кісток лицевого черепа та набряк головного мозку.Після вчинення кримінального правопорушення зловмисник утік з місця події. Потерпілу ж доставили в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню, а підозрюваного оголосили в розшук.

Як повідомив перший заступник начальника УМВС в області Василь Фелик, завдяки професійності працівників карного розшуку, вдалося в короткі строки відшукати зловмисника. Було здійснено заходи щодо недопущення виїзду підозрюваного за межі України. У Львові правоохоронці провели спецоперацію, де злочинця затримали в квартирі, яку він винаймав у історичному районі міста.

Начальник управління карного розшуку УМВС Ігор Бабюк розповів про подробиці розшуків та, власне, затримання так званого «валентинівського стрілка». Підполковник міліції наголосив на «професійному» переховуванні цього чоловіка, яким займалося ціле коло осіб. Каже, кримінальні елементи використовували всі відомі методи конспірації: змінювали автомобілі, зустрічалися зі злочинцем виключно в нічний час та користувалися закритою абонентською групою мобільного зв’язку.

Протягом двох тижнів правоохоронці вели стеження за квартирою, де за попередньою інформацією переховувався зловмисник. Той, жодного разу не вийшов з помешкання, а по харчі до магазину чи по побутових справах ходив його товариш, який проходить у справі як свідок.

Затриманому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, ст. 115 ч.2 П 7 КК України.

На правоохоронці проводять всі необхідні слідчі дії по встановленню місця знаходження зброї, з якої чоловік ледь не застрелив юну жительку Богородчанського району. Зловмисникові загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: держава вчасно ...
Наступна новина: Тарас Скиба привітав ...

КОМЕНТАРІ