У Львові руслан Кошулинський відвідав Паломницький центр св. Анни в Бориславі

У Львові руслан Кошулинський відвідав Паломницький центр св. Анни в Бориславі

09.04.13 11:11 0 1260
7 квітня 2013 року заступник Голови Верхової Ради України свободівець Руслан Кошулинський відвідав Паломницький центр св. Анни в місті Борислав та взяв участь у святковому богослужінні з нагоди Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Руслан Кошулинський висловив своє захоплення храмом св. Анни, де спільними зусиллями церковної громади та пароха отця-доктора Романа Василіва та його сина Павла вдалося зібрати мощі понад 2000 святих. Зібрати стільки реліквій не зміг жоден інший храм в Україні. Деякі святині можна зустріти лише у Ватикані. "Це місце дає ту наснагу, якої потребуєш після повного вихолощення в повсякденній роботі. Тут гостро відчуваєш потребу отримати допомогу, – каже Руслан Кошулинський, – і, що найважливіше, ти її отримуєш. Ми є свідками цього, без зайвого пафосу".

Руслан Кошулинський пообіцяв усіляко сприяти популяризації Борислава як Паломницького центру всеукраїнського значення. "Відчуваю свій обов'язок максимально долучитися до створення якнайбільшого поголосу про Паломницький центр св. Анни. Бо найбільша цінність цього місця в тому, що ти будеш почутий незалежно від того, яку конфесію представляєш. Саме ця інформація, ця звістка має бути максимально поширена, щоби з будь-якого куточка України людина, яка потребує контакту з святими, могла сюди приїхати й помолитися з вірою в Божу допомогу", – зазначив Руслан Кошулинський.

Довідка: Храм св. Анни м. Борислава – одна із пам'яток архітектури місцевого значення, споруджений 1902 року як римо-католицький костел на честь св. Варвари, покровительки гірників. Автором проекту був архітектор Станіслав Маєрський. Храм збудований у формі латинського хреста і є характерним для епохи неоготики та неороманського стилю. В 1946 р. храм передано українській громаді, яка здійснювала в ньому своє служіння. Стараннями пароха отця-доктора Романа Василіва та його сина Павла, доктора теології в храмі св. Анни м. Борислава встановлено мощі більш як 2000 святих (як українських, так і світового значення). Храм святої Анни внесено в перелік найбільших святинь України як паломницький центр Української Греко-католицької Церкви (УГКЦ).

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник ООН висловив ...
Наступна новина: Чернігівщина: Володимир ...

КОМЕНТАРІ