Творчий звіт Чернігова

Творчий звіт Чернігова

09.04.13 16:06 0 892
5 квітня у Чернігівському обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбувся творчий звіт колективів міста "Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!". Його учасниками стали майже 500 юних чернігівців, які відвідують мистецькі навчальні заклади.

Учасників творчого звіту привітав міський голова Олександр Соколов. За його словами, з року в рік у Чернігові зростає кількість учнів, які стають лауреатами всеукраїнських і міжнародних конкурсів. "Це важливий чинник перспектив розвитку культури, а тому міська влада і надалі підтримуватиме талановитих учнів та їхніх наставників, виплачуючи стипендії учням, надбавки до заробітних плат викладачам. Для нас важливо дбати про зміцнення матеріальної бази галузі культури, зокрема, передбачається виділення коштів на придбання музичних інструментів, проведення ремонтних робіт, що дозволить юним талантам навчатися, творчо зростати у комфортних умовах", - наголосив керівник міста. Він також додав, що ці завдання включено до міської Програми "Культура і мистецтво Чернігова. 2011-2015 роки", яка спрямована на зміцнення та примноження культурного потенціалу міста.

Учасників творчого звіту оцінювала творча рада на чолі з начальником Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Сергієм Мойсієнком.

Головним режисером творчого звіту міста Чернігова виступив заслужений артист України Олександр Шевчук.

З нагоди творчого звіту в театрі працювала виставка мистецьких робіт учнів Чернігівської дитячої художньої школи, Чернігівської міської школи мистецтв, художньої студії "Майстерня живопису" при міському Палаці культури, художньої творчості дітей, юнацтва і молоді, Чернігівської єврейської недільної школи.

Довідка: Естетичне та мистецьке виховання дітей і молоді у Чернігові забезпечують 4 початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, які упродовж багатьох років виховують юних талантів – це музична школа №1 імені С. В. Вільконського, дитяча музична школа №2, міська школа мистецтв та дитяча художня школа. Заклади загалом відвідують понад 2000 юних чернігівців. Педагоги цих навчальних закладів примножують традиції класичного мистецтва, популяризують народну творчість, освоюють новітні методики мистецької освіти ХХІ століття.

Всього в Чернігові діють понад 100 дитячих і юнацьких колективів, створених як на базі закладів культури, так і на базі загальноосвітніх навчальних закладів та окремих міських дитячих громадських організацій.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Вибух у центрі Дамаска: 10 ...

КОМЕНТАРІ