Сергій Данилюк: у 2013 році піротехніки очистять територію артбази у Новобогданівці від вибухонебезпечних предметів. ,

Сергій Данилюк: у 2013 році піротехніки очистять територію артбази у Новобогданівці від вибухонебезпечних предметів. ,

09.04.13 14:28 0 1321
Державна служба України з надзвичайних ситуацій планує завершити роботи з очищення від вибухонебезпечних предметів території 275 артилерійської бази ракет і боєприпасів Міністерства оборони України поблизу с. Новобогданівка Запорізької області до кінця 2013 року. Про це повідомив Перший заступник Голови ДСНС України Сергій Данилюк під час робочого візиту у Запорізьку область.

«Територія Мелітопольського району Запорізької області – інвестиційно приваблива. Ця земля повинна використовуватися для ведення сільського господарства. Підготувати територію для цього не складає великих проблем, тим більше, це реально зробити в цьому році. Таким чином територія близько 230 га буде не зоною лиха, а землею, що приносить дохід», – повідомив Сергій Данилюк.

За його словами, очищення території артбази – одне з найголовніших завдань ДСНС України. У зв'язку з цим з 4 березня на даній території сапери Міноборони та ДСНС України розпочали планові роботи.

«З 4 березня уже відпрацьовано 33 га території. Щоденно тут виконують завдання за призначенням понад 50 чоловік особового складу та 12 одиниць спеціальної інженерної техніки ДСНС України. В ході робіт піротехніки вилучили та транспортували на місця тимчасового зберігання 1093 одиниці вибухонебезпечних предметів. Всього вже знищили 696 боєприпасів», – доповів начальник Головного управління ДСНС у Запорізькій області генерал-майор Олексій Лепський.

Кожної п’ятниці з 14:00 до 16:00 у спеціально відведеному місці фахівці проводять контрольовані підриви вилучених вибухонебезпечних предметів з дотриманням правил безпеки та з мінімальним звуковим ефектом. Рятувальники та представники Міноборони заздалегідь провели роз’яснювальну роботу з мешканцями Мелітопольського району для того, щоб запобігти паніці серед населення. Також вони звернулись до громадян з проханням не проникати на територію артбази та не наражати своє життя на небезпеку.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: під час ...

КОМЕНТАРІ