На Тернопільщині до кінця тижня очікується значне потепління

На Тернопільщині до кінця тижня очікується значне потепління

09.04.13 09:10 0 868
«Протягом 8–10 квітня залишається небезпека сходження лавин на території Івано-Франківської області. Висота снігу в Карпатах становить 50–70 см. На початку тижня можливе перевищення небезпечних відміток рівнів води на території Тернопільської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Волинської, Житомирської та Київської областей. На Київському водосховищі з 9 квітня розпочнеться руйнування льодового покриву, а звільнення від криги Київського та Канівського водосховищ слід чекати до другої декади квітня», ― розповідає директор Гідрометцентру Микола Кульбіда.

У районі м. Вилкове зберігатиметься небезпека початкового підтоплення незаселених територій водами Дунаю. Ця відмітка, як правило, формується внаслідок вітрового нагону при певному підвищенні рівня води у річці. Протягом 8 квітня на р. Случ біля м. Новоград-Волинського очікується продовження зростання рівня води до 40 см, подальше затоплення заплавних площ, а також досягнення і перевищення відмітки початкового затоплення територій окремих сіл в Новоград-Волинському районі Житомирської області. На даний момент загрози затоплення населеним пунктам ці зростання не несуть. Очікується затоплення островів, розташованих на Дніпрі, та присадибних ділянок, що територіально знаходяться вище Києва.

Протягом поточного тижня на території України пройдуть невеликі дощі. У Карпатах ― від помірних до сильних з мокрим снігом. Відтак на місцевих річках відбудеться повторна паводкова ситуація. Проте для тутешніх територій у весняний період вона звична.

Температурний режим іще протягом 3-х днів залишатиметься на теперішньому рівні. У нічний час у західних, північних та центральних областях вона становитиме 0 –5 градусів морозу; у денні години ― від 4 до 9 градусів вище нуля. На території східних та південних регіонів уночі ― від 1 до 5 градусів зі знаком «плюс», удень температура повітря прогріється до 10 –15 градусів.

Потепління розпочинається 11 квітня: спочатку на території західних та південних регіонів, а 12 –13 пошириться на всю територію України. Максимальна позначка підніметься до +17 °C. До кінця тижня сніговий покрив зійде.

За матеріалами прес-служби

Державної служби

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині під час ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ