Українські та угорські рятувальники домовились про співпрацю до 2015 року

Українські та угорські рятувальники домовились про співпрацю до 2015 року

09.04.13 16:30 0 916
8 квітня у Києві Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських та Генеральний директор Національного генерального директорату з управління у надзвичайних ситуаціях Міністерства внутрішніх справ Угорщини Дьордь Баконді підписали план спільних заходів про співробітництво та надання взаємної допомоги в галузі попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків на 2013 – 2015 роки.

«Угорщина – важливий партнер для України. Доказом того є продуктивна співпраця у багатьох сферах, зокрема у сфері цивільного захисту. Наша зустріч та зустріч двох прем'єрів підтверджує наше прагнення до поглиблення співпраці. У нас є багато передумов для цього – це і давня історія наших стосунків, і географічне положення наших країн. Ми знаємо, що надзвичайна ситуація не розрізняє кордонів. Саме тому сама ситуація змушує нас співпрацювати та взаємодіяти. немає жодних обмежень, які б завадили нам підписати план. Це нам дозволить підвищити якість стосунків», - наголосив Михайло Болотських.

Він також наголосив, що у 2012 році закінчився термін дії плану спільних дій МНС України та Національного генерального директорату з управління в надзвичайних ситуаціях Угорщини. Тому, розгляд питання про спільну підготовку та підписання нового плану було одним з важливих аспектів подальшої двосторонньої співпраці у сфері цивільного захисту.

«Не дивлячись на паводкову ситуацію на території Угорщини, наш Уряд вважає надзвичайно важливою нашу присутність тут. У нас є багато напрямків для співпраці. Особливо це стосується попередження надзвичайних ситуацій. Ми бачимо 3 напрямки для розвитку наших відносин: цивільна оборона, боротьба з пожежами, дотримання безпеки на підприємствах», - зазначив Дьордь Баконді.

Також він зазначив, що у сфері профілактики надзвичайних ситуацій на підприємствах його відомство здійснює контроль за безпекою на виробництвах небезпечних речовин, регулює видачу дозволів на діяльність, накладає штрафи або у випадку необхідності закриває такі підприємства.

Крім того, у сферу компетенції Національного генерального директорату з управління

у надзвичайних ситуаціях Міністерства внутрішніх справ Угорщини входить контроль за дотриманням безпеки під час перевезення вантажів – небезпечних речовин. Це стосується залізничного, водного, авіаційного транспорту. Також у межах діяльності відомства - коло зобов'язань з управління інфраструктурою, наприклад нагляд за станом доріг, електрозабезпеченням населених пунктів тощо.

У зв'язку з цим сторони розглянули можливість співпраці у всіх зазначених сферах та узгодили подальший план дій. Зокрема план співпраці передбачає подальше вдосконалення інформаційно-комунікаційних можливостей для швидкого доступу до двосторонньої інформації про надзвичайні ситуації, співробітництво під час ліквідації пожеж в екосистемах, обмін досвідом у сфері авіації та організації оповіщення населення, проведення спільних командно-штабних навчань, підготовку кінологів-рятувальників Угорщини на базі 2 Спеціального регіонального центру швидкого реагування ( м. Ромни, Сумська область ).

За матеріалами прес-служби

Державної служби

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ