Тернопільщина: слідкуйте за своїм артеріальним тиском!

Тернопільщина: слідкуйте за своїм артеріальним тиском!

09.04.13 08:01 0 1154
Під таким гаслом цього року проводяться заходи до Всесвітнього дня здоров’я. А 21 квітня 2013 року, у рамках заходів, кожен охочий зможе виміряти свій артеріальний на Театральному майдані Тернополя.

– Від гіпертонії страждає кожен третій житель Тернопілля. В області зареєстровано більше 282 тис. хворих, що страждають різними формами гіпертонічної хвороби, – повідомив начальник головного управління охорони здоров'я Михайло Буртняк. – За 2012 рік поширеність артеріальної гіпертензії становила 32477,6 на 100 тисяч дорослого населення. (В Україні цей показник становить 32697,6).

У 2012 році, у порівнянні з 2008 роком, смертність населення від хвороб системи кровообігу знизилась на 6,7%. Первинний вихід на інвалідність дорослого населення зменшився на 10,1%; знизились щорічні темпи зростання поширеності серцево-судинних і судинно - мозкових хвороб серед дорослого населення.

– В області з грудня 2012 року запрацював механізм часткового відшкодування ліків від гіпертонії, – наголошує Михайло Буртняк. – Проте виникає проблема з жителями сільської місцевості, коли за необхідними медикаментами потрібно виїжджати у район. Працюємо над тим, аби реалізовувати та відшкодовувати вартість ліків за місцем проживання пацієнта.

Довідково:

Всесвітній день здоров'я відзначається 7 квітня в ознаменування річниці заснування ВООЗ у 1948 році.

Кожен рік для Всесвітнього дня здоров'я вибирається тема, що відбиває якусь пріоритетну проблему охорони здоров'я в світі.

У 2013 році темою Всесвітнього дня здоров'я була обрана гіпертонія. Кінцевою метою Всесвітнього дня здоров'я 2013 є зменшення кількості інфарктів та інсультів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Блохін не поверне ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ