Тернопільщина: міліціонери провели акцію «Скажи «ні» наркотикам – обери здоров’я»

Тернопільщина: міліціонери провели акцію «Скажи «ні» наркотикам – обери здоров’я»

09.04.13 15:55 0 1363
Не вживати наркотиків та оберігати від їх вживання свої знайомих та близьких закликали усіх тернополян організатори благодійної акції «Скажи «ні» наркотикам – обери здоров’я». Молодь переконували – нічого, окрім болю, наркотики в життя не вносять.

Благодійну акцію провели в драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Ініціатори заходу – управління МВС України в області. До справи також долучилися громадське об’єднання «Центр розвитку Тернопільщини», обласне управління у справах сім’ї та молоді, а також та управління освіти і науки облдержадміністрації.

Присутнім пропонували долучитись до благодійності та придбати картини. Художня виставка вмістила понад тридцять полотен. Третину з них створили молоді люди, які потрапили у залежність від наркотиків і нині пробують вибратися з тісних пут. А ще були роботи тернопільських художників та учнів школи-мистецтв. Благодійників нагороджували грамотами та дарували картини. Зібрані кошти підуть на реабілітацію хворих на туберкульоз і СНІД наркозалежних.

- шня акція організована заради того, аби донести до кожного з вас єдину беззаперечну істину: наркотики ніколи, нікому і ні в чому не допомогли. Це зло, яке вбиває, нищить, руйнує, – звернувся до присутніх у залі учнів та студентів начальник обласного управління внутрішніх справ Віктор Сак, – Можливо більшість з вас, бачачи людину у формі асоціюють її лише з борцем проти наркоманії. З одної сторони це так – міліція покликана вести боротьбу зі злочинами, пов’язаними з наркотиками. І нашими противниками є ті, хто торгує дурманом, розповсюджує його, спонукає до вживання інших. Але нам не байдужа доля наркозалежних людей. Ми розуміємо – наркозалежна людина – це хвора людина, якій потрібна допомога. Мета нашої акції – не лише закликати молодь протистояти спокусам наркотичного виру, а й допомогти тим, хто потрапив у цей страшний полон. Бо проблема наркоманії — не проблема однієї окремої людини. Це спільне горе. Наркоманія — це тінь суспільства, тому без участі кожного з нас викорінити залежність не вдасться.

Гадаю, ви, котрі прийшли на цю зустріч зробили свій вибір. І він правильний, бо стоїте на боці повноцінного життя, сповненого всіх його проявів. Але озираймося навколо себе, не будьмо байдужі до долі тих людей, які нас оточують. Можливо, комусь з них потрібна підтримка, порада, хтось стоїть на межі і вагається, а хтось вже страждає наркотичною недугою. Зарадьмо, підтримаймо, застережімо, допоможімо вибратися з тієї трясовини, яка засмоктує до смерті. У нас є чимало зброї, аби протистояти наркоманії. Це зброя слова, зброя переконання і застереження, але якщо вже з кимось трапилася біда, не біймося шукати більш дієвих способів. Реабілітаційні центри, медичні заклади, правоохоронні структури – ми всі об’єдналися, аби допомогти. Тож закликаємо до співпраці .

Поділились своїм досвідом з присутніми й ті, хто допомагає наркозалежним і ті, кому допомогли. Присутніх застерігали, проблема наркоманії може торкнутись кожної родини.

- Я хочу розповісти історію вам свого життя, - звернувся до молоді колишній наркозалежний, а тепер учасник благодійної організації «Християнський центр милосердя» Юрій. – Коли я був підлітком, у 10-11класі, нам також усім розказували про наркотики, застерігали. Знаєте, я сидів, із того насміхався. Бо був впевнений, що я з цим ніколи не стикнусь, бо я - мудрий. Але був такий період в житті, коли у 17 я вперше спробував важкі наркотики. Спочатку все було класно. Але цей період ейфорії швидко минув.

Юрій одружився, влаштувався на роботу, і, за його словами, намагався працювати. Та життя почало помалу «розвалювалось» - втратив родину, роботу. Чоловік скотився на самісіньке дно. Декілька разів пробував вкоротити собі віку, бо уже не бачив виходу, сенсу. Своїм рятівником чоловік вважає Бога та небайдужих людей, які допомогли йому.

- Я бачив, як один за одним помирали мої друзі, - каже чоловік. - І хочу сказати, що наркомани – це не тільки вихідці, як ми думаємо, із неблагонадійних родин. Це були діти вчителів, лікарів, чиновників. Ця проблема не перебирає, з якої ти родини. Вона косить усіх. Тому закликаю, не потрібно починати бавитися наркотиками. Це не круто. Набагато краще жити без алкоголю та цигарок, прокидатись здоровим, і хотіти жити.

Після історій та застережень глядачів упродовж години розважали тернопільські співаки, гурти, читали вірші учасники літературної студії.

Тернопільські міліціонери впевнені, якщо бодай одна людина задумається і не захоче спробувати наркотики, акція пройшла не даремно.

А на згадку про захід правоохоронці вручили кожному відвідувачу спеціальну брошуру, в якій роз’яснили правову сторону цієї проблеми , розповіли, що таке наркотики і показали, до чого призводить їх регулярне вживання. У брошурі зазначено, як розпізнати того, хто почав вживати дурман і куди звертатись у такому випадку за допомогою.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На Центральній ...
Наступна новина: Інформація про стан ...

КОМЕНТАРІ