Роман Навроцький: "Спів Квітки Цісик залишатиметься гордістю України"

Роман Навроцький: "Спів Квітки Цісик залишатиметься гордістю України"

09.04.13 09:47 0 1019
У Тернополі відбулась презентація документального проекту "Квітка. Голос у єдиному екземплярі", присвячений 60-ій річниці від дня народження всесвітньо відомої співачки українського походження Квітці Цісик. Презентація фільму зібрала повен зал українського дому "Перемога" та залишив по собі море позитивних вражень: чудову манеру викладу інформації, хорошу якість, і звичайно, неабияк зворушила доля Квітки, яка до останніх своїх днів творила та невтомно працювала з думкою про Україну. Участь у заході взяв голова Тернопільської міської організаці ВО "Свобода", депутат обласної ради Роман Навроцький.

"Шануючи і високо оцінюючи творчість цієї неперевершеної, талановитої жінки, з уст якої українська пісня завжди звучала особливо витончено, ми не могли оминути таку подію в нашому місті. Адже саме українці довідуються про людей, котрі зберегли українське коріння,культуру, пісню десь далеко за океаном. Проживаючи у США Квітка Цісик була більше відома як КейСі. Її голос впізнає чи не кожен американець. Десятки років озвучувала рекламні джингли відомих компаній. Спів Квітки довгий час в Україні сприймали, як "голос Свободи". Популярність, визнання і любов мільйонів слухачів прийшли до неї на Батьківщині, завдяки двом альбомам з народними піснями у її виконанні - "Пісні України" та "Два кольори"".

Квітка Цісик - унікальна співачка, вона завжди залишатиметься яскравим прикладом для молодих виконавців, бо зуміла створити неповторний стиль, і зробити так, щоб українська пісня звучала сучасно, фірмово, не ординарно і привертала увагу кожного, а головне – виконавиця успішно популяризувала українську мову. Шкода, що людина, яка могла б ще довго радувати нас своєю творчістю, через хворобу передчасно пішла з життя. Я вважаю, що фільм "Квітка. Голос у єдиному екземплярі" варто переглянути усім, особливо тим, кому не байдужа українська пісня, українська мова і наші талановиті земляки - непересічні особистості, як Квітка Цісик, з життя якої можна багато почерпнути для себе", – зазначив в інтерв'ю одному з телеканалів голова Тернопільської Свободи Роман Навроцький.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Хмельницька область: під ...

КОМЕНТАРІ