Гордимося земляками: «Аграрієм року» став голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Гордійчук

Гордимося земляками: «Аграрієм року» став голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Гордійчук

09.04.13 17:26 0 1014
Голова правління корпорації «Сварог Вест Груп» Андрій Гордійчук визнаний переможцем у номінації «Аграрій року» загальнонаціональної премії «Людина року – 2012», якою відзначили підприємців, політиків, діячів мистецтва, що досягли найбільшого успіху у 2012 році. Церемонія вручення нагород відбулася 23 березня у Національному палаці мистецтв «Україна».

«Людина року» є першою незалежною премією України за вищі професійні та громадські досягнення. Щорічно навесні експертне журі визначає найбільш видатних особистостей України та зарубіжжя з основного кола номінацій, які охоплюють найбільш важливі сфери професійної і суспільної діяльності держави

Під час вручення нагороди Андрій Гордійчук зазначив: «Я дуже вдячний організаторам конкурсу за цю нагороду. Це, насамперед, не моя особиста, а заслуга нашого багатотисячного колективу… Правильно сказали колись фразу про те, що з часом Україна стане «аграрним Кувейтом», але нафта, ми знаємо, – це тимчасове поняття, а українське зерно – вічне».

Під мудрим керівництвом Андрія Андрійовича впродовж 2012 року було введено в експлуатацію ряд інфраструктурних об’єктів, які покращили виробництво продукції і сприяли регіональній зайнятості: молочно-товарний комплекс, насіннєвий завод, фруктосховище тощо. У 2012 році були збережені лідируючі позиції за напрямами діяльності корпорації, збільшено вал виробництва продукції в рослинництві, тваринництві та садівництві.

Таким чином, незважаючи на складні погодні умови, у 2012 році валовий збір зернових та зернобобових склав близько 300 тис. тонн, що на 20% більше минулорічного показника.

За врожайністю корпорація займає провідні позиції в Україні: врожайність кукурудзи в окремих господарствах досягла 12,3 т/га (середня врожайність «Сварог Вест Груп» склала 10,1 т/га, проти 4,7 т/га по Україні), сої – 3,1 т/га (середня врожайність «Сварог Вест Груп» склала 2,7 т/га проти 1,7 т/га по Україні), пшениці – 7,3 т/га (середня врожайність «Сварог Вест Груп» склала 5,9 т/га проти 2, 9 т/га по Україні).

Виробництво високоякісного молока у 2012 році також збільшилося на 1/5 порівняно з 2011 роком.

В минулому році валовий збір фруктової продукції (яблук) становив близько 8 тис. тон, що на 20% більше порівняно з 2011 роком.

У 2012 році корпорацією «Сварог Вест Груп» отримано нагороду з екологічного ведення бізнесу в рамках всеукраїнського конкурсу «Лідер природоохоронної діяльності» у номінації «Екологічно відповідальні підприємства агропромислового комплексу». Конкурс проводився Міністерством екології та природних ресурсів України спільно з Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та Національною академією наук. Ця нагорода відзначає підприємства, що сприяють сталому розвитку сфери раціонального використання природно-ресурсного потенціалу країни.

Окрім високих виробничих показників, значні досягнення корпорація має і в соціальній сфері. За 2012 р. на розвиток соціальної сфери сіл, які знаходяться на території діяльності компанії, було спрямовано 7,5 млн. грн.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До органів прокуратури ...
Наступна новина: На Волині до кінця тижня ...

КОМЕНТАРІ