На Хмельниччині тема забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї – актуальна у регіоні

На Хмельниччині тема забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї – актуальна у регіоні

09.04.13 13:46 0 1332
Заходи з вивчення умов соціальної та медичної реабілітації, проживання та виховання у родинах дітей з особливими потребами проходять у регіонах Хмельниччини.

Так, 5 квітня 2013 року у Білогірському районі головою адміністрації Олександром Мельничуком за участю працівників центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проведено круглий стіл на тему: “Забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї ” .

Учасники круглого столу обговорили питання нових соціальних ініціатив Президента України щодо захисту сім’ї з дітьми та подолання соціального сирітства, співпраці підрозділів райдержадміністрації у вирішенні проблемних питань дітей-інвалідів, діяльності сільських та селищних рад, як органів опіки та піклування, роль центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в розвитку сімейних форм виховання.

За результатами наради прийняті відповідні рішення щодо врегулювання проблемних питань у сфері захисту прав дітей-інвалідів та поліпшення матеріального становища сімей з дітьми в Білогірському районі.

У обговоренні нових соціальних ініціатив Президента України: «Діти – майбутнє України” беруть активну участь представники громадських організацій, засобів масової інформації.

Особлива увага до питань організації діяльності фахівців із соціальної роботи та їх взаємодії з суб’єктами соціальної роботи на виконання ініціатив Президента України щодо повного охоплення соціальною підтримкою найуразливіших верств населення, особливо сімей з дітьми-інвалідами, багатодітних.

На часі створення належних умов для виховання і розвитку майбутнього покоління, проведення роботи у громадах щодо підбору кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, щоб влаштувати дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на сімейні форми виховання».

У ході наради відповідної тематики у Шепетівському районі було обговорено питання подальшого розвитку районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, що знаходиться у селищі Гриців, зокрема, його фінансування відповідно до потреб і вимог часу, оснащення матеріально-технічної бази, забезпечення підвезення дітей.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Борис Клімчук: Цьогоріч ...
Наступна новина: На Рівненщині на ...

КОМЕНТАРІ