Податківці Хмельниччини легалізували півтори сотні «сірих» наймитів

Податківці Хмельниччини легалізували півтори сотні «сірих» наймитів

09.04.13 10:41 0 1197
Завдяки податковій службі регіону майже всі виявлені трудові «нелегали», які підпільно «наймитували» у «тіньових» працедавців без належного законодавчого оформлення, з початку 2013 року отримали офіційну зарплату та «білі» робочі місця. Від цього місцеві бюджети збагатились на 25 тисяч гривень з податку на доходи фізичних осіб.

«Легалізація трудового ринку та боротьба із «конвертними» зарплатами наразі залишаються у сфері підвищеної уваги усіх органів влади. Адже саме приховування реальної кількості найманих працівників, виплата «чорних» доходів, і, як наслідок, позбавлення сучасних наймитів будь-яких соціальних гарантій – це одна з найбільших перепон соціально-економічного прогресу, як на Поділлі так і у державі в цілому», – відзначає начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Хмельницькій області Валерій Дзюблюк.

Аби стимулювати бізнес-актив регіону до підвищення своєї соціальної відповідальності на часі податкова служба продовжує дотримуватись нової філософії контрольно-перевірочної роботи – за якою податківці не втручаються у діяльність сумлінних підприємців, а «моніторять» лише «ризикових» платників податків. Так, у першій чверті 2013 року з питань дотримання закону під час виплат доходів громадянам перевірено лише 95 роботодавців. І, як наслідок, податківці не помилились у жодному з випадків – порушення виявлені у кожного з них. Сума донарахувань та штрафів склала майже 820 тисяч гривень, з них до казни вже надійшло понад 260 тисяч. На порушників складено 72 адміністративних протоколи.

Крім того, 70 «тіньових» господарників, що займались комерційною діяльністю без належного державного оформлення після «зустрічей» з податківцями офіційно зареєструвались приватними підприємцями. Від чого скарбниці місцевих громад отримали ще 6 тисяч гривень податків та обов’язкових платежів.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Олег Панькевич: ...

КОМЕНТАРІ