Львівщина: працівники міліції у ході проведення операції «Канікули» доставили 69 неповнолітніх правопорушників

Львівщина: працівники міліції у ході проведення операції «Канікули» доставили 69 неповнолітніх правопорушників

10.04.13 17:10 0 919
Із 22 по 31 березня на території Львівщини тривали профілактичні заходи під умовною назвою «Канікули». Працівники міліції спільно з органами освіти, служби у справах дітей та громадськістю здійснювали звірку обліків неблагополучних сімей, підлітків-правопорушників, дітей, які без поважних причин систематично пропускають заняття, учнів, які перебувають на внутрішньому шкільному обліку.

Як зауважила начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей підполковник міліції Марта Лєсна: «Основним завданням правоохоронців було забезпечення належного громадського порядку під час весняних шкільних канікул. Безпека дітей – найважливіше наше завдання. Також, з метою виявлення бездоглядних дітей, підлітків, які займаються проституцією, перебувають у розшуку, проводилися рейди в місцях масового скупчення молоді для подальшого соціального їх влаштування».

За час заходів працівники органів внутрішніх справ області доставили 69 неповнолітніх правопорушників, із яких:

• 2 – за кримінальні правопорушення,

• 59 – за адміністративні правопорушення;

• 8 – діти віком до 16 років, які перебували без догляду.

Усіх неповнолітніх повернуто батькам.

Зауважимо, що до адміністративної відповідальності притягнуто 97 дорослих осіб та 37 неповнолітніх. Відтак, за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язку щодо виховання дітей) під час операції складено 69 адміністративних протоколів.

За доведення неповнолітнього до стану сп’яніння (ст. 180 КУпАП) складено 5 протоколів, а за порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами (ст.156 КУпАП) – 23.

Ще одним пріоритетним напрямком було виявлення правопорушень скоєних неповнолітніми, а саме поява в громадських місцях у п’яному вигляді, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях та дрібне хуліганство.

У результаті, за ст.175-1 КУпАП (куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) працівники підрозділів КМСД притягнули 32 неповнолітніх до адміністративної відповідальності

За ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство) виявлено 2 правопорушення.

А за ст.178 КУпАП (поява в п’яному вигляді у громадському місці) скоєно 3 правопорушення.

Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ