На Львівщині громадська рада повинна діяти задля посилення взаємодії влади і громадськості, – В.Шемчук

На Львівщині громадська рада повинна діяти задля посилення взаємодії влади і громадськості, – В.Шемчук

10.04.13 17:49 0 839
У понеділок, 8 квітня, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук взяв участь у засіданні колегії Громадської ради при обласній державній адміністрації. На початку засідання очільник Львівщини наголосив, що діяльність Громадської ради упродовж наступних двох років повинна бути спрямована на посилення взаємодії влади і громадськості, а також на подальший розвиток громадянського суспільства в нашому регіоні.

На засіданні колегії було розглянуто ряд питань. Зокрема, заступник голови Громадської ради Василь Срібний запропонував нові принципи співпраці громадської ради з облдержадміністрацією, які базуються на відсутності політичної складової, залученні громадських експертів до розробки та оцінки ефективності реалізації програм соціально-економічного розвитку регіону, об’єднанні ініціатив органів місцевого самоврядування, громадськості та органів виконавчої влади.

Члени Громадської ради Адріян Фітьо та Зоряна Бурик висловили необхідність у перегляді стратегії розвитку Львівської області та запропонували план роботи щодо формування нової стратегії до 2020 року. Згідно з цим планом першим кроком має стати проведення спільної конференції за участі представників обласної державної адміністрації, Львівського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України та членів громадської ради, з метою збору пропозицій та формування громадської робочої групи.

Віктор Шемчук звернув увагу, що стратегія розвитку Львівщини повинна визріти в нашому середовищі й не може бути запозиченою ззовні. Він також відзначив, що  формат співпраці, який пропонує Громадська рада, співпадає з його особистим баченням. «Якщо громадськість та влада спільно стануть до роботи, відкинувши політичну приналежність і особисті вподобання, то зможуть досягнути успіху», – додав керівник області.

Голова комісії Громадської ради з економічних питань Віктор Борщевський звернув увагу присутніх на одній з найважливіших проблем Львівщини – енергоощадності. Він зазначив, що питання видобутку сланцевого газу на території регіону на вже стало контраверсійною проблемою. «Якщо ми зможемо забезпечити енергоефективність області, то питання видобутку сланцевого газу в області не буде стояти так гостро», – додав В.Борщевський. За його словами, громадськість вже готова запропонувати владі свій інтелектуальний ресурс, провести обговорення та інформування населення з питань енергоощадності.

Віктор Шемчук також наголосив, що над такими важливими питаннями повинні працювати науковці і громадськість, а облдержадміністрація, своєю чергою, готова до обговорення та організації тематичних круглих столів і семінарів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ