Працюємо над проектом Стратегії розвитку м. Луцька до 2020 року

Працюємо над проектом Стратегії розвитку м. Луцька до 2020 року

10.04.13 09:05 0 1262
Відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку нашого міста до 2020 року, яке провів заступник міського голови Тарас Яковлев. На початку заходу він поінформував, що відбулись зміни у складі робочої групи, відповідно із його призначенням на посаду заступника – він очолив зазначену робочу групу.

Про напрацювання та подальші завдання щодо розробки Стратегії інформувала начальник управління економіки міської ради Любов Ковпак. Зокрема, нагадала, що робота у цьому напрямку ведеться з 2011 року. Відзначила, що цей документ надзвичайно важливий, аби покращити економічний розвиток, туристичний потенціал, соціальну сферу міста та створити сприятливі умови для проживання лучан.

Також поінформувала, що в результаті напрацювань – створено стратегічне бачення міста Луцька. За її словами, у 2020 році наше місто відповідатиме цим критеріям.

В процесі аналізу визначено шість критичних питань, на які необхідно звернути увагу та покращити роботу у цих напрямках. А саме: залучення інвестицій, розвиток інфраструктури бізнесу, розвиток профільних галузей економіки міста, розвиток інфраструктури та туристичного потенціалу. Робоча група зараз працює над першим питанням, до нього вже розроблено чотири стратегічні та оперативні цілі. Зокрема, планується створити інформаційно-промоційну систему міста, систему супроводу інвестора, нові інвестиційні продукти та запровадити сприятливий інвестиційний клімат. Тож у цьому напрямі працюватимуть над створенням сприятливих умов для залучення інвесторів до нашого міста.

У планах робочої групи - визначити такі стратегічні та оперативні цілі для кожного з критичних питань. «Тоді це буде повноцінний документ, згідно з яким буде здійснюватись робота, зараз це проект», - зауважила Любов Ковпак й додала, що детально з ним можна ознайомитись на офіційному сайті Луцької міської ради у рубриці «Актуально».

Заступник міського голови Тарас Яковлев запропонував членам робочої групи опрацювати кожен розділ окремо, й поетапно обговорювати та затверджувати їх. «В середині травня можна провести зустріч щодо обговорення розділу «Залучення інвестицій», - зазначив Тарас Яковлев.

Також на думку заступника міського голови, ефективно було б залучати до розробки цього документа такі профільні структурні підрозділи, як управління розвитку та підприємництва, відділ управління майном міської комунальної власності, управління містобудування та архітектури, управління земельних ресурсів.

Тож протягом місяця члени робочої групи будуть вносити свої зауваження і пропозиції до розділу «Залучення інвестицій» проекту Стратегії, а у травні обговорять запропоновані варіанти та затвердять цей розділ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В УЄФА спростували ...

КОМЕНТАРІ