Луцьк: обговорено актуальні питання життєдіяльності міста

Луцьк: обговорено актуальні питання життєдіяльності міста

10.04.13 16:10 0 815
Під час шньої оперативної наради перший заступник міського голови Святослав Кравчук звернув увагу на заборгованість лучан за комунальні послуги. Він наголосив, що нині це велика сума – 45,3 млн грн. Лише за одні послуги надані ЖКП борг становить 9 млн грн.

Святослав Євгенович зауважив, що це не нормальна ситуація. У місті перебоїв ні з постачанням води, ні тепла не було. Послуги надаються щомісяця, але лучани не платять за надані їм послуги. Нині заробітну плату виплачують вчасно, і він не розуміє, чому люди не здійснюють проплат. Однак, як щось станеться у будинку, то всі звертаються у ЖКП з вимогою полагодити.

Також Святослав Кравчук звернув увагу на прибирання міста. За його словами, сніг вже майже розтанув, однак, ніхто не поспішає прибирати сміття, яке було під ним. Він зауважив, що підприємці і лучани повинні проявити громадянську позицію і хоча б біля своїх будинків, підприємств, установ навести порядок. Навів приклад, що біля ринку на вулиці Глушець повно сміття, але ніхто не прибирає. На паркові поблизу ЦУМу й досі лежить сніг.

Крім того, він зауважив, що з фасадів будинків на центральних вулицях обвалюється облицювальна плитка та штукатурка. Необхідно приділити увагу цьому питанню.

Він закликав керівників ЖКП уже придбати фарбу та інші матеріали, аби почати наводити лад у місті.

Підтримав свого першого заступника міський голова Микола Романюк, який зауважив, що до 1 травня у місті необхідно навести лад. Вулиці мають бути прибрані, опори, огорожі та інші конструкції пофарбовані. Крім того, до Великодніх свят у місті мають бути побілені дерева.

До кінця травня, за словами Миколи Романюка, необхідно навести лад з мостами. Зокрема, до цього часу у належний стан мають бути приведені пішохідні доріжки та перила.

Прокоментував Микола Романюк і ситуацію з вчорашніми повідомленнями у ЗМІ про зривання агітаційних листівок працівниками відділу муніципальної дружини. Він зауважив, що були розклеєні листівки на стовпах, деревах, парканах, а це є порушенням правил благоустрою міста. Тому працівники ЖКП їх і знімали. У цьому плані має бути порядок і це не залежить, хто ті оголошення розклеїв. Порушників же необхідно штрафувати.

Міський голова зауважив, що для розміщення оголошень встановлені у Луцьку спеціальні тумби. За його словами, якщо їх мало, то нехай представники політичних сил чи громадських організацій подають свої пропозиції, а міська влада відшукає кошти для їх виготовлення і встановлення.

Також Микола Романюк повідомив, що у Кабінеті Міністрів України розробляється детальна постанова щодо залучення кредитних коштів під державні гарантії для оновлення тролейбусного та трамвайного парку. Він зауважив, що це хороша ініціатива, адже тролейбусний парк нашого Луцького підприємства електротранспорту знаходиться у поганому стані. Близько 86 % машин уже відпрацювали свій ресурс. Працівники ЛПЕ постійно їх ремонтують. Місто Луцьк подало свої пропозиції. Зокрема, у цьому році планують отримати 10 нових машин, а у 2014 році – 20.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині громадяни ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ