Рівненщина на 8 місці у рейтингу інвестиційної привабливості регіонів

Рівненщина на 8 місці у рейтингу інвестиційної привабливості регіонів

10.04.13 14:50 0 834
Для покращення інвестиційного клімату та спрощення механізму вкладання коштів в економіку України Кабмін затвердив новий порядок держреєстрації іноземних інвестицій, що визначає процедуру подання документів, їх розгляду, здійснення реєстрації та її анулювання. За цим документом, реєстрація та анулювання здійснюються у семиденний строк з дня подання документів. Для того, аби здійснити цю процедуру, інвестор-заявник подає органу державної реєстрації пакет необхідних документів. Іноземні інвестиції вважаються зареєстрованими, коли органом держреєстрації інформаційному повідомленню присвоєно реєстраційний номер та у журнал обліку внесено відповідний запис. Перший примірник інформаційного повідомлення повертається заявникові, як підтвердження факту держреєстрації іноземних інвестицій, другий - надсилається до Мінекономторгівлі, а третій - залишається в органі держреєстрації. Державна реєстрація діє протягом усього періоду використання інвестицій.

Якщо відбулась зміна власника, то здійснюється перереєстрація таких інвестицій. У разі вилучення (репатріації) іноземних інвестицій держреєстрація підлягає анулюванню, для чого заявник подає письмове повідомлення про вилучення інвестицій, інформаційне повідомлення про держреєстрацію та довідку територіального органу Міндоходів про сплачені іноземним інвестором в Україні податки.

Нагадаємо, що за висновками незалежних професійних експертів Рівненська область у рейтингу інвестиційної привабливості регіонів посіла 8 сходинку. При оцінюванні фахівці аналізували інвестиційний клімат Рівненщини, потенціал та ризики, а також перешкоди та перспективи розвитку підприємств у регіоні.

Свідченням інвестиційної привабливості Рівненщини є збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій. Так, у 2012 році цей показник зріс на 6 відсотків у порівнянні з минулим роком. Загалом в економіку області надійшло з-за кордону майже 300 мільйонів доларів США. Від покращення бізнес-клімату залежить добробут краян – створення нових робочих місць, наповнення місцевих бюджетів і виконання соціальних програм.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 11.04. – Прес-тур з ...

КОМЕНТАРІ