На Тернопільщині вісім років неволі - за вбивство односельчанина

На Тернопільщині вісім років неволі - за вбивство односельчанина

10.04.13 14:03 0 839
Нещодавно вирок суду вислухав житель Ланівецького району. Чоловіка звинувачували у вбивстві односельчанина.

Підсудний у залі районного суду категорично заперечував вину в інкримінованому йому скоєнні тяжкого злочину. Казав, що того злощасного дня просто зустрів трьох знайомих, які підводою везли пісок. Розмовляв з ними, постукуючи палицею по возі. Але й тільки. Того трагічного вечора був удома. Дивився телевізор, а потім ліг спати. Прокинувся зранку. Мовляв, непричетний до смерті односельця…

Обставини того, що сталося минулорічної весняної ночі, досліджували спершу досудове, а недавно й судове слідство. Із матеріалів кримінальної справи, показів свідків вимальовувалася похмура драматична історія з кривавою розв’язкою.

Того трагічного дня молодий житель одного із сіл Ланівецького району пообіцяв односельчанці привезти пісок. Пообідньої пори запряг коней і підводою виїхав з подвір’я. Хлопець заручився допомогою ще двох юнаків. Коли їхали возом, наповненим піском, до них підійшов знайомий. Хотів випити… Ще й палицею постукав об підводу. На тому й розійшлися.

Хлопці ж пісок доставили односельчанці. Звісно, господиня запросила на вечерю. Без чарки не обійшлося. Ще й на дорогу отримали пляшку вина. Загнавши коней, вирушили в село. Дорогою один із них відділився від компанії, попрямувавши до своєї хати. А два приятелі опинилися неподалік сільського клубу.

Було вже далеко за опівніч. Присіли на сходах, випиваючи вино. Якраз підійшов той знайомий, який декілька годин тому підходив, вимагаючи випивку. Він одразу затіяв сварку. Мовляв, як це так, самі чаркуються, а без нього. Свідок цього інциденту розповідав у суді, що запропонував молодику приєднатися до них, але той відмовився, ще й руки розпустив без жодної на те причини.

Під час суперечки в руках молодика опинилася та ж палиця, якою ще недавно постукував по підводі, аргументуючи хлопцям своє бажання випити. Ударив по голові. Побачивши, казав свідок, що товариш упав, він налякався і втік. Нападник і його жертва залишилися віч-на-віч.

Зранку молодого чоловіка непритомного знайшли біля сільського клубу. Побитого відвезли в лікарню. Врятувати його життя не вдалося. За результатами судово-медичної експертизи - смерть настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми. Працівники міліції затримали винуватця трагедії.

Обвинуваченого визнали винним в умисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, від яких потерпілий помер. Суд призначив йому вісім років позбавленн

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Нафтогаз» ...
Наступна новина: місто Коломия: 2 людей ...

КОМЕНТАРІ