На Тернопільщині валентин Хоптян доручив розробити перелік заходів, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку дітей та підтримку сімей з дітьми

На Тернопільщині валентин Хоптян доручив розробити перелік заходів, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку дітей та підтримку сімей з дітьми

10.04.13 08:03 0 892
Розробити перелік заходів, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку дітей та підтримку сімей з дітьми доручив керівникам районних державних адміністрацій голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.

«Президент України озвучив ряд нових соціальних ініціатив, з метою створення сприятливих умов для розвитку дітей, поліпшення матеріального становища сімей з дітьми, їх соціальної підтримки та захисту. Звертаюся до голів райдержадміністрацій, керівників структурних підрозділів ОДА – про кожному з цих завдань має бути покроковий план втілення його у життя», - сказав Валентин Хоптян.

Голова ОДА наголосив на важливості цього питання: «Йдеться про добробут, соціальний захист та творчий розвиток дітей, які є майбутнім нашої держави».

Зокрема, впродовж 2013-2014 років планується розширити мережу дошкільних навчальних закладів, створення умов для охоплення різними формами позашкільної освіти не менше 70 відсотків дітей відповідного віку.

Буде проведено роботу з модернізації дитячих спортивних майданчиків загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

Вже ведеться робота зі створення центрів денного перебування для дітей-інвалідів та соціального центру матері та дитини.

Також йдеться про створення ефективної системи раннього виявлення та своєчасної медичної реабілітації дітей із вродженими вадами або із затримками розвитку, забезпечення їх належною медичною допомогою, а також надання необхідної психологічної підтримки сім'ям із такими дітьми.

Ще одним завданням є запровадження щорічного функціонування обласної літньої школи для обдарованих дітей із залученням до роботи в ній провідних фахівців та науковців.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цьогоріч у Луцьку ...
Наступна новина: Футболісти "Кривбасу" ...

КОМЕНТАРІ