Тернопільщина впроваджуватиме проект надання адмінпослуг через відділення «Укрпошти»

Тернопільщина впроваджуватиме проект надання адмінпослуг через відділення «Укрпошти»

10.04.13 17:10 0 1058
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян під час підписання меморандуму з Тернопільською дирекцією Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

Відповідно до ініціатив Президента та Уряду України, одними з головних завдань, спрямованих на підвищення рівня обслуговування населення державними органами, є забезпечення прозорості, відкритості та ефективності діяльності влади, а також забезпечення доступності державних електронних інформаційних ресурсів, зокрема, при наданні адміністративних послуг фізичним та юридичним особам на всій території України.

На думку підписантів меморандуму, для створення доступних та зручних умов отримання адмінпослуг фізичними та юридичними особами, найбільш оптимальним рішенням буде залучення Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» до виконання окремих етапів процесу оптимізації надання адміністративних послуг.

Голова ОДА переконаний, що реалізація цього проекту дозволить значно зекономити час громадян та суб’єктів господарювання.

«шнє підписання меморандуму про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг дозволить створити для споживачів ефективний механізм доступу до таких послуг», - вважає голова облдержадміністрації.

Реалізація меморандуму полягатиме в інформаційному і методичному забезпеченні споживачів у сфері адміністративних послуг, а також в альтернативному способі їх отримання шляхом можливості оформлення документів за допомогою засобів поштового зв’язку.

Виконання умов меморандуму створить приоритетні можливості для соціально незахищених верств населення отримувати інформацію та послуги не тільки у поштових відділеннях, але й через листонош.

Як розповів керівник Василь Юрчишин, у травні в області планують у 10 поштових відділеннях розпочати реалізацію цього проекту, а до кінця 2013 року - в усіх 467 поштових відділеннях Тернопільщини, завдяки чому людині не потрібно буде їхати у районний чи обласний центр щоб отримати ту чи іншу адміністративну послугу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: працівники ...

КОМЕНТАРІ