Тернопільський обласний краєзнавчий музей розпочав відзначення свого 100-річчя

Тернопільський обласний краєзнавчий музей розпочав відзначення свого 100-річчя

10.04.13 16:36 0 932
У рамках відзначення 100-річчя Тернопільського обласного краєзнавчого музею відкрито виставку живопису з фондів музею «Красо моя, Тернопілля». Участь у відкритті виставки взяв заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч.

Виступаючи перед представниками засобів масової інформації та працівниками музею, він повідомив, що перед відкриттям виставки мав предметну розмову з керівництвом закладу культури про те, що зроблено і що буде здійснюватися задля гідного відзначення ювілею та стосовно перспектив розвитку музею.

Адже у фондах Тернопільського обласного краєзнавчого музею знаходиться 184 тисячі експонатів. «Цим можна гордитися, але це потрібно вміти правильно показати» – зауважив Петро Гоч.

Як було повідомлено, в рамках святкування сторічного ювілею, до травня в музейній установі триватимуть тематичні лекції для учнівської і студентської молоді «Мовою музейного експоната». Почергово у школах Тернополя відбуватимуться тижні музею під назвою «Пам’ятки, збережені століттями». У навчальних закладах області триватиме і тематичний цикл «Історичний екскурс у минуле Тернопільського обласного краєзнавчого музею».

Також у травні у виставковій залі музею буде відкрито виставку рушників та народного вбрання Тернопілля з фондів музею.

Того ж дня у Тернопільській обласній філармонії розпочнеться святочна академія «Сторінкам історії поклін», виставка портретів із фондів музею «Погляд минувшини» та концерт майстрів мистецтв і художніх колективів області.

21 травня у стінах самого музею відбудеться Всеукраїнська науково-краєзнавча конференція «Краєзнавча музеологія: минуле, сьогодення, перспективи». А 28-30 травня у рамках тижня музею – майстер класи та виставка майстрів народної творчості «мистецький передзвін Тернопілля».

У планах - відкриття у закладі культури залу Пінзеля.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ