На Тернопільщині зробили помилку в декларації про доходи – подайте нову

На Тернопільщині зробили помилку в декларації про доходи – подайте нову

10.04.13 09:52 0 850
Якщо ви помилилися, склада­ючи декларацію про майновий стан і доходи, вам потрібно діяти залежно від того, коли саме виявлено помилку.

У випадку виявлення помилки у декларації за 2012 рік до 1 травня 2013 року достатньо подати нову Декларацію. Таке подання скасує попередню з невірними даними. І помилку буде виправ­лено без внесення відомостей до розділу VI Декларації. Подання звітної нової форми не тягне штраф­них санкцій.

Проте, якщо помилку виявлено після 1 травня 2013 року – прийдеться подати уточнюючу декла­рацію за 2012 рік, або відобразити виправлення в поточній Декларації, яку ви подаватимете за 2013 рік. Під час виправлення доведеться за­повнити розділ VI Декларації.

Відповідно до п. 50.1 ст.50 Податкового кодексу України, платник, який са­мостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, по­винен (за винятком випадку, коли таку помилку виявлено під час податкової перевірки):

- або подати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі 3% від такої суми до подання уточнюючого розрахунку;

- або відобразити суму недоплати в складі декларації із цього податку за податковий пе­ріод, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов'язання, збільшену на розмір штрафу, — 5% від такої суми, зі збільшенням загальної суми грошово­го зобов'язання із цього податку.

Крім того, якщо помилку виявили 1 серп­ня 2013 року чи пізніше - потрібно обчислити суму пені за нормами пп. 129.1.2 ПКУ. Її визначають на день погашення подат­кового зобов'язання на суму заниження та за весь період заниження (в тому числі за період адміністративного та/або судового оскаржен­ня) з розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ на день заниження ( ставка НБУ - 7,5%).

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненщина: на ...

КОМЕНТАРІ