Керівник ООН попередив про «неконтрольовану ситуацію» на Корейському півострові

Керівник ООН попередив про «неконтрольовану ситуацію» на Корейському півострові

10.04.13 14:49 0 796
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун попередив що найменший інцидент на Корейському півострові може спровокувати «неконтрольовану ситуацію» в регіоні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи на прес-конференції в Римі, він закликав Північну Корею утриматися від дій, до яких вона вдається останнім часом.

«Влада Пхеньяна мала б… більше потурбуватися про добробут власного народу, а не нарощувати рівень напруженості і здійснювати дуже негативні провокаційні кроки», – заявив Пан Ґі Мун.

Пхеньян попередив, що «всі іноземні інституції, компанії, всі іноземці, зокрема, туристи, в Сеулі й інших місцях Південної Кореї» мають «заздалегідь вжити заходів для евакуації задля власної безпеки».

У цій заяві, виданій від імені одного з офіційних північнокорейських органів, відповідальних за політику щодо Південної Кореї, Корейського Азійсько-Тихоокеанського комітету миру, мовиться: «коли на півострові спалахне війна, це буде повномасштабна війна, священна і нещадна війна відплати з боку КНДР», і Пхеньян не хоче, щоб її жертвами стали іноземці на Півдні.

Крім того, ж Північна Корея зупинила роботу спільного з Півднем промислового комплексу Кесон на своїй території, який був останнім економічним зв’язком між двома Кореями.

Також Японія поставила на бойове чергування батареї системи протиракетної оборони в очікуванні на ймовірний новий запуск північнокорейської балістичної ракети, про можливість якого говорять останніми днями.

Останнім часом Північна Корея вже виголосила цілу низку схожих войовничих заяв. Зокрема, наприкінці минулого тижня іноземні посольства у Пхеньяні закликали обміркувати евакуацію своїх працівників на випадок бойових дій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Данилюк: у 2013 році ...
Наступна новина: Рівненщина на 8 місці у ...

КОМЕНТАРІ