В «Аль-Каїді» підтвердили належність до мережі одного з повстанських угруповань у Сирії

В «Аль-Каїді» підтвердили належність до мережі одного з повстанських угруповань у Сирії

10.04.13 09:53 0 865
Відділення терористичної мережі «Аль-Каїда» в Іраку вперше офіційно підтвердило що одне з найактивніших у Сирії збройних повстанських противладних угруповань є частиною цієї мережі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив речник іракської «Аль-Каїди» Абу Бакр аль-Багдаді, відтепер його організація, що має назву «Ісламська держава в Іраку», і сирійський Фронт «Ан-Нусра», відомий також як «Джабгат ан-нусра» чи «Фронт перемоги», діятимуть спільно під назвою «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії».

Автентичність звукозапису з цією заявою, розміщеного на одному з джигадистських форумів в інтернеті, ще не перевірена.

Сполучені Штати Америки ще наприкінці минулого року визнали Фронт «ан-Нусра», який поруч із багатьма іншими веде в Сирії збройну боротьбу проти влади президента Башара аль-Асада, «іноземним терористичним угрупованням». У Державному департаменті США вже тоді заявили, що це угруповання є частиною терористичної організації «Аль-Каїда» в Іраку.

Фронт «Ан-Нусра», за даними США, відповідальний за сотні нападів по всій Сирії.

Угруповання «Джабгат ан-нусра» («Фронт перемоги») є одним із багатьох збройних супротивників влади Сирії. У боротьбі з нею, крім політичних супротивників влади, беруть участь також численні ісламістські екстремісти.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: на ...
Наступна новина: Лікарі та фармацевти пильно ...

КОМЕНТАРІ