Пхеньян закликає іноземців евакуюватися з Південної Кореї

Пхеньян закликає іноземців евакуюватися з Південної Кореї

10.04.13 11:36 0 796
Північна Корея закликає іноземців залишити Південну Корею на випадок війни. Про це оголосили на державному телебаченні країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми закликаємо всіх іноземців-працівників організацій і компаній, а також туристів, евакуюватися з Сеула і Південної Кореї для їхньої безпеки», – мовиться в повідомленні.

Це остання з низки погроз Пхеньяна за останні тижні. Напруженість на Корейському півострові зросла після того, як Північна Корея провела 12 лютого третє ядерне випробування. Це спричинило посилення міжнародних санкцій, на які Пхеньян відповів погрозами на адресу США і Південної Кореї, включно із заявами про можливість застосування ядерної зброї.

Крім того, Північна Корея зупинила виробництво у спільному з Південною Кореєю промисловому парку Кесон. Південнокорейські менеджери повідомили, що північнокорейські працівники не вийшли на роботу.

Влада КНДР заявила, що припинення роботи стосується 53 тисяч її громадян. Раніше Пхеньян заблокував вхід до промислового парку співробітникам із Південної Кореї, перед тим дозволивши їм залишити комплекс.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ