Хмельниччина: у власників касових апаратів залишилось два з половиною місяці для переходу на «он-лайн» звітування

Хмельниччина: у власників касових апаратів залишилось два з половиною місяці для переходу на «он-лайн» звітування

10.04.13 16:08 0 857
На Хмельниччині майже 400 реєстраторів розрахункових операцій (РРО) нового покоління вже формують касову стрічку в електронному вигляді та автоматично через мережу Інтернет передають інформацію про операції з готівкою на сервери Міністерства доходів і зборів України.

Число сучасних касових апаратів, що відповідають вимогам закону, на часі зростає стрімкими темпами. «Правові норми, що впроваджують дистанційний моніторинг готівкових розрахунків, набрали чинності з 1 січня 2013 року. Аби зробити процес переходу на роботу з новою технікою максимально комфортним для бізнес-активу краю, законом встановлений адаптаційний період до 1 липня цього року. Штрафи за відсутність цифрової стрічки не застосовуються лише до цієї дати. Відтак саме зараз користувачам РРО слід оперативно звертатись до сервісних центрів з приводу купівлі або модернізації парку апаратів, адже час неухильно спливає», – відзначає начальник відділу моніторингу грошових операцій управління податкового контролю ДПС у Хмельницькій області Олександр Степанович.

Новий податковий «он-лайн» сервіс є не лише вимогою IT-доби, а й суттєвою економією коштів для підприємців. Позаяк він звільняє бізнесменів від необхідності купівлі паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3 років. Крім того цифрове звітування не потребує додаткових витрат часу. Щойно надруковано чек – на сервер одразу без участі людини надходить інформація про операцію. До того ж новація завдяки безконтактному спілкуванню підприємців з податківцями сприятиме зменшенню кількості перевірок.

«Наразі у підприємницького активу існує два шляхи виконання вимог закону. Перший – це придбання готових РРО, що формують касову стрічку в електронній формі. Другий – програмне доопрацювання існуючих апаратів та приєднання до них gsm-модемів. Аби уникнути зайвого ажіотажу у останні дні перехідного періоду, та не доводити справу до сплати нікому не потрібних штрафів, у кожному із перелічених випадків необхідно звертатись до «сервісників» вже », – підсумовує Олександр Степанович.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині громадяни ...

КОМЕНТАРІ