На Волині 10 тонн молока на рік від однієї корови – такого показника можна досягти, застосовуючи новітні технології тваринництва

На Волині 10 тонн молока на рік від однієї корови – такого показника можна досягти, застосовуючи новітні технології тваринництва

11.04.13 08:06 0 772
Застосування новітніх технологій тваринницької галузі, зокрема у вирощуванні та вигодовуванні великої рогатої худоби обговорювали на нараді спеціалістів-зоотехніків, яка відбулася у обласному департаменті агропромислового розвитку.

Досвідом впровадження та практичного застосування із волинськими спеціалістами поділився Ян Роусек, фахівець із питань утримання та годівлі ВРХ (Чеська Республіка). Він, зокрема, наголосив на необхідності формування збалансованого раціону для тварин, адже це важливий фактор для здоров’я корови та її потомства.

Ян Роусек повідомив, що в разі використання концентрованих кормів варто комбінувати їх з натуральними продуктами та не забувати про збалансованість харчування, адже високий процент концентратів в раціоні призводить до захворювань ніг та суглобів, зниження фертильності. Погіршується продуктивність та втрачається якість молока.

Одним із найважливіших факторів, який впливає на підвищення продуктивності стада, є селекційно-племінна робота та оновлення його шляхом введення нетелів.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За три місяці податковою ...
Наступна новина: Житомирська область: за ...

КОМЕНТАРІ