Цьогоріч на ремонт волинських доріг різного значення передбачено майже 230 млн грн

Цьогоріч на ремонт волинських доріг різного значення передбачено майже 230 млн грн

11.04.13 15:45 0 885
Цьогоріч на ремонт дорожнього полотна різного значення Волині передбачено майже 230 млн грн. План реконструкції автомобільних доріг державного, місцевого значення та доріг комунальної власності обговорили на нараді у першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка.

Як доповів начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак, у зв’язку з нестабільними перепадами погодних умов та великим напливом вантажних автомобілів цієї зими зруйновано 84 тис. кВ. м. дорожнього покриття, що вимірюється в 1028 км. Ямковість ліквідовано вже на 476 км. Працювало понад 20 бригад.

На ремонт в краї доріг державного та місцевого значення з спецфонду виділено 108,9 млн грн, а це - на 12 млн грн більше, ніж торік. Зокрема, на зимове утримання шляхів вже витрачено 24,4 млн грн.

Щодо комунальних доріг, то як повідомив начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Леонід Кирильчук, в регіоні заплановано відремонтувати 830 об’єктів. На ці цілі області передбачено 112,4 млн грн.

Окреслюючи завдання, він висловив незадоволення темпами виготовлення в районах проектно-кошторисної документації на дороги, що потребують ремонту. На подали лише 4,5% від плану.

«Ми обов’язково вимагаємо, щоб в проектних документах було вказано термін виконання ремонтних робіт та гарантія експлуатації оновлених автошляхів. Отже, халатно поставився до ремонту - ліквідовуй брак за власні гроші», - зазначив Леонід Кирильчук.

«Реконструкція дорожньої інфраструктури потребує щоденної уваги План має бути чіткий. Необхідно об’їхати всі дороги, зробити заміри та замовити проектно-кошторисну документацію. Розпорядженням голови облдержадміністрації в кожному районі визначено виконавця, який і виступає замовником», - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Окрім того, на нараді заслухано звіт про роботи з ремонту доріг до кладовищ та храмів, які згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації №82 від 28.02.2013 р. (http://www.voladm.gov.ua/npa/index.php?content=all), який має бути здійснений напередодні Великодня.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ