Луцьк: затверджено заходи на ІІ – ІІІ квартал 2013 року щодо створення комфортного середовища для маломобільних груп міста

Луцьк: затверджено заходи на ІІ – ІІІ квартал 2013 року щодо створення комфортного середовища для маломобільних груп міста

11.04.13 11:58 0 1073
Відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста, яке провів перший заступник міського голови, голова комітету доступності Святослав Кравчук.

Було схвалено Регламент роботи комітету та затверджено план роботи комітету на 2013 рік. Святослав Кравчук у своєму виступі акцентував на тому, що зроблено багато, але це не достатньо, щоб інвалідам жилося у місті комфортно. Він доручив до 1 червня в усіх автобусах облаштувати обладнання, яке повідомлятиме назви зупинок, а сім автобусів, які мають спеціальні підйомники, повинні чітко дотримуватися графіка руху. Він запропонував повніше використовувати базу навчально-реабілітаційного центру для проведення заходів людей з особливими потребами та вніс ряд інших пропозицій. Представники громадських організацій та запрошені також висловили свої ініціативи, які будуть використанні при плануванні роботи.

Про заплановані заходи на ІІ – ІІІ квартал 2013 року щодо створення комфортного середовища для маломобільних груп населення міста інформували заступник начальника управління транспорту та зв’язку Олександр Середа, начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук, спеціалісти департаменту житлово-комунального господарства.

Про стан роботи щодо зовнішнього озвучення громадського транспорту міста та озвучення зупинок інформував заступник начальника управління транспорту та зв’язку Олександр Середа. Він повідомив, що на завершено етап встановлення систем моніторингу транспортних засобів за допомогою GPS-навігації. Наступним етапом є забезпечення інформування про найменування зупинок громадського транспорту. Станом на не у всіх автобусах, які працюють на маршрутах міста, є системи для озвучення зупинок. У ІІ – ІІІ кварталах 2013 року передбачено дообладнання автобусів відповідними технічними засобами для озвучення зупинок громадського транспорту.

Проектом плану роботи на 2013 рік передбачається: виготовити проекти і виконати необхідні роботи щодо облаштування засобами безперешкодного доступу квартири інваліда-візочника на першому поверсі багатоквартирних житлових будинків; здійснювати ремонт дорожнього покриття дворових територій багатоквартирних житлових будинків, де проживають інваліди по зору та опорно-рухового апарату; здійснювати облаштування нормативних з’їздів на основних вулицях міста (пр-т Відродження, Молоді, Соборності) для безперешкодного проїзду інвалідів на візках із використанням рельєфної плитки для орієнтації людей із вадами зору; здійснювати обладнання світлофорних об’єктів на головних вулицях міста звуковими пристроями (пр-т Відродження - вул. Рівненська); контролювати забезпечення перевізниками руху автобусів пристосованих для осіб з обмеженими фізичними можливостями на маршрутах, на яких, як об’єктах конкурсів встановлені вимоги щодо наявності таких транспортних засобів; здійснювати контроль щодо забезпечення озвучення зупинок громадського транспорту та зовнішнього оголошення назви маршруту та напрямку слідування транспортного засобу; здійснювати облаштування зупинок громадського транспорту, з врахуванням потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями, із використанням рельєфної плитки; забезпечити облаштування зупинки громадського транспорту з врахуванням потреб інвалідів навпроти Луцького протезно-ортопедичного цеху (вул. Конякіна,4) та провести ремонт асфальтного покриття прилеглої території цеху; забезпечити впровадження у місті інклюзивної освіти для дітей з інвалідністю.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська облрада ...
Наступна новина: В Івано-Франківську 9 ...

КОМЕНТАРІ