На Волині 381 рятувальник та 127 од. насосного обладнання залучені для надання допомоги населенню у зв'язку з проходження весняного водопілля

На Волині 381 рятувальник та 127 од. насосного обладнання залучені для надання допомоги населенню у зв'язку з проходження весняного водопілля

11.04.13 10:37 0 903
Протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС залучався 381 рятувальник та 127 од. насосного обладнання. За добу відкачано 100 тис. 338 куб. м води. Загалом з 2 квітня 2013 року відкачано 709 тис. 647 куб. м води.

За інформацією Укравтодору, станом на проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

На території Рівненської області у Костопільському (під'їзди до с. Дюксін, р. Горинь), Дубровицькому (під'їзди до с. Будимля, р. Льва), Сарненському (під'їзди до с. Тинне, р. Случ), Острозькому (поблизу с. Черняхів, р. Горинь) районах на дорогах місцевого значення є місця переливу води. Зазначені ділянки доріг запроектовані під перелив води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

Внаслідок підняття рівня води у р. Снов, 6 квітня сталося часткове розмивання земляного насипу (близько 50 м) ґрунтової дороги до с. Малий Дирчин Городнянського району Чернігівської області, що призвело до порушення транспортного сполучення з цим населеним пунктом. У селі знаходиться 26 домогосподарств. Проживає 29 мешканців. На цей час сполучення здійснюється за допомогою човнів, населений пункт забезпечений продуктами харчування, медикаментами та паливом.

Крім того, 9 квітня о 13:00 в с. Атаки Хотинського району Чернівецької області довелося перекрити рух транспорту через міст на річці Дністер. Це автомобільна дорога державного значення «Житомир-Чернівці». Рух перекрито через провал та тріщини у залізобетонній плиті. На період проведення ремонтних робіт рух транспортних засобів організовано через об’їзний маршрут через Новодністровськ (Чернівецька обл.) – Муровані-Курилівці (Вінницька обл.) – Дунаївці (Хмельницька обл.).

Внаслідок опадів та сніготанення відмічається підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 96 населених пунктах 7 областей та м. Києві.

За інформацією ГУ ДСНС у Київській області, на території регіону спостерігається найбільша кількість підтоплених населених пунктів – 63 (у т.ч. 42 житлових будинки), у Львівській області – 3 н.п. (у т.ч. 6 житлових будинків), у Вінницькій –1 н.п.,

у Волинській – 9 н.п., у Житомирський – 18 н.п.,у Рівненській – 3 н.п., у Чернігівській – 1 н.п. та м. Києві.

За інформацією Гідрометцентру, 10 - 11 квітня триватиме ріст рівнів водопілля на річках басейну Прип'яті, річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхів'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням.

10 - 12 квітня очікується продовження підйомів рівнів води на притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька області) з подальшим затопленням заплав і сільгоспугідь, можливе досягнення та перевищення рівнів небезпечних відміток.

10 - 11 квітня на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води в нижніх течіях річок Боржава та Латориця, з подальшим збільшенням шару води на заплаві міждамбового простору.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові майже 140 ...
Наступна новина: Львівщина: «Компанії, які ...

КОМЕНТАРІ