На Івано-Франківщині всебічний розвиток дітей – один з пріоритетів діяльності влади в Долинському районі

На Івано-Франківщині всебічний розвиток дітей – один з пріоритетів діяльності влади в Долинському районі

11.04.13 13:32 0 808
9 квітня відповідно до визначеного Президентом України пріоритетного напрямку у діяльності влади «Кожній дитині – увагу і творчий розвиток, в тому числі поза школою» та з метою забезпечення виконання заходів у рамках Року дитячої творчості,керівник апарату районної державної адміністрації Катерина Олійник спільно із заступником голови районної ради Миколою Гуцуляком та начальником відділу освіти районної державної адміністрації Володимиром Сподарем здійснили об’їзд позашкільних навчальних закладів району з питань роботи гуртків та створення умов для всебічного розвитку творчих здібностей дітей.

Керівники ознайомились з роботою кожного з гуртків, їх матеріально-технічною базою, поспілкувались з гуртківцями та їх керівниками, директорами закладів, визначили перелік питань для поліпшення умов навчально-виховної діяльності закладів.

Довідково

Гуртківці району постійно займають призові місця в різних конкурсах. Ось тільки останній - обласний конкурс народних ремесел та обласна виставка-конкурс народних ремесел «Знай і люби свій рідний край!», що проходили 29-30 березня 2013 року в м. Косів, перевершив очікування.

Так, гуртківці Долинського районного будинку дитячої та юнацької творчості зайняли 8 призових місць.

В обласному конкурсі народних ремесел – номінація «батик», де брало участь близько 30 учасників, вихованці гуртка декоративно-прикладного мистецтва (керівник Зобнів Т.М.) Витязь Яна, Кибал Марта, Ридош Тамара та Кибал Ольга посіли відповідно 2 перші та 2 треті місця.

Так, Варш Володимир, Бурбурська Віта (керівник Клименко В.М.) та Ваків Мар’яна (керівник Халус Н.Я.) завоювали відповідно перше та два другі місця. Варто відзначити: гурток художньої обробки природного матеріалу, де та Станції юних техніків займається Ваків Мар’яна, розпочав роботу на базі Сенечівської ЗОШ І-ІІ ст. у вересні 2012 року.

Не пасли задніх наші вихованці і в номінації «різьба по дереву». І хоча тут було найбільше представництво учасників (понад сімдесят) – вихованець гуртка художньої різьби по дереву (керівник Клименко В.М.) Газдович Володимир посів третє місце.

Ще більш активною була участь Долинського районного будинку дитячої та юнацької творчості в обласній виставці-конкурсі «Знай і люби свій рідний край!». Наші вихованці представили до участі у виставці 84 творчі роботи. До речі, виставка, організована гуртківцями Долинського районного будинку дитячої та юнацької творчості була найбільшою.

Представили свої роботи на обласну виставку-конкурс вихованці гуртків: декоративно-прикладного мистецтва (керівник Зобнів Т.М.), народної вишивки та рукоділля (керівник Лилик О.П.), «Господарочка» (керівник Мельникович Л.М.), «Макраме» (керівник Саламащук Т.В.), художньої обробки природного матеріалу (керівник Халус Н.Я.), писанкарства та художньої різьби по дереву (керівник Клименко В.М.).

Обласні конкурс народних ремесел та виставка-конкурс народних ремесел «Знай і люби свій рідний край» - це своєрідний підсумок щоденної клопіткої праці гуртківців та їх наставників за весь навчальний рік і не тільки. Серед переможців є вихованка гуртка декоративно-прикладного мистецтва Кибал Марта, учениця 9 класу Долинської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, для якої перемога в цих змаганнях є справою честі, адже вже протягом 5 років вона ставала переможцем конкурсу в номінації «батик». Це вже щось більше, ніж захоплення.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Південна Корея і США ...
Наступна новина: Сивочолого ювіляра привітав ...

КОМЕНТАРІ