Ігор Зварич: Залучення інвестицій завжди є пріоритетним завданням органів державної влади

Ігор Зварич: Залучення інвестицій завжди є пріоритетним завданням органів державної влади

11.04.13 15:13 0 902
Заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич провів робочу нараду з керівниками департаментів і управлінь облдержадміністрації, на якій аналізували виконання розпоряджень облдержадміністрації та рішень обласної ради щодо створення сприятливих умов для реалізації інвестиційних проектів.

За словами Ігоря Зварича, залучення інвестицій завжди було пріоритетним завданням органів державної влади. «Це потрібно для суттєвого оновлення виробничих потужностей, розбудови туристично-рекреаційного комплексу і відповідно зростання економіки», - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

На його думку органи виконавчої влади та місцевого самоврядування області володіють немалими можливостями для суттєвого поліпшення наявних умов для діяльності інвесторів. Зокрема, для стимулювання діяльності інвесторів треба прискорити виділення їм земельних ділянок, що перебувають у державній чи комунальній власності, для розвитку пріоритетної індустрії та інфраструктури в області.

Ігор Зварич вважає, що у разі створення інвесторами нових робочих місць відповідні органи місцевого самоврядування можуть враховувати пропозиції інвесторів та встановлювати додаткові пільги. Інвестиційний проект, що отримує статус пріоритетного, має пройти перевірку на підтвердження фінансової спроможності інвестора та серйозності його намірів.

Учасники наради дійшли згоди щодо розробки нової редакції цільової програми про докорінне поліпшення інвестиційного клімату в області, яку має прийняти обласна рада відповідно до процедури.

Керівники відповідних структурних підрозділів подадуть свої пропозиції до цієї програми відповідно до заходів Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2012-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: припинено проїзд ...
Наступна новина: Акція «Вставай, Україно!» у ...

КОМЕНТАРІ