ПАТ «Івано-Франківськцемент» і компанія «FL Smidth» (Данія) підписали угоду про модернізацію виробництва

ПАТ «Івано-Франківськцемент» і компанія «FL Smidth» (Данія) підписали угоду про модернізацію виробництва

11.04.13 14:22 0 873
9 квітня відбулося підписання Угоди між ПАТ «Івано-Франківськцемент» і данською фірмою «FLSmidth» про реалізацію проекту «Впровадження енергозберігаючих та природоохоронних технологій на технологічній лінії №2 цементного виробництва ПАТ «Івано-Франківськцемент». Свої підписи під документом, який передбачає зведення на підприємстві другої технологічної лінії з виробництва цементу сухим способом, поставили голова правління ПАТ Богдан Заєць та генеральний менеджер з розвитку бізнесу компанії Рікард Еймерт.

Церемонії підписання передувала презентація проекту, у якій взяли участь перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Плавюк, заступник голови обласної ради Остап Дзеса, торговий радник Пососльства Королівства Данія в Україні, Грузії та Вірменії Вероніка Ольховська, представники Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, інших фінансових установ, ряду вітчизняних державних служб. Серед учасників презентації були голова Тисменицької районної ради Володимир Семенів, ректор Національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, керівник апарату Тисменицької райдержадміністрації Ярослав Татарин, сільський голова Ямниці Іван Ковальчук.

Презентували проект голова Наглядової ради ПАТ «Івано-Франківськцемент» Микола Круць та генеральний менеджер з розвитку бізнесу компанії FLSmidthРікард Еймерт. По суті, йдеться про те, що на базі існуючих потужностей цементного виробництва за проектом данської фірми, яка є одним зі світових лідерів у цій сфері, у надзвичайно короткі терміни буде створено нову технологічну лінію з виробництва цементу, що дозволить збільшити обсяги річного випуску продукції на один мільйон тонн, створить 300 додаткових робочих місць, суттєво покращить природоохоронні параметри виробничого процесу. При цьому, маючи за плечима успішний досвід реконструкції першої лінії, яка тривала 18 місяців, підприємство планує звести нові потужності за 14 місяців.

Партнери переконані, що проект буде успішним, адже цьому сприяють немало об’єктивних та суб’єктивних чинників. Базуючись на маркетингових дослідженнях, на підприємстві прогнозують зростання попиту на цемент, зокрема і його спеціальні види, як от дорожній цемент. З іншого боку, запорукою успіху слугує й надійна співпраця, яка почалася ще 2006 року.

Всебічну підтримку в реалізації проекту готова надати й місцева влада. За попередніми підрахунками, завдяки цьому місцеві бюджети та фонди отримають приблизно 27 мільйонів гривень додаткових надходжень.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ