На Івано-Франківщині влада  Тисменицького  і  Надвірнянського районів має розробити  програму з попередження підтоплень річкою Ворона

На Івано-Франківщині влада Тисменицького і Надвірнянського районів має розробити програму з попередження підтоплень річкою Ворона

11.04.13 13:55 0 833
9 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк головував на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Розглянуто хід робіт з ліквідації наслідків післяснігового підтоплення ряду населених пунктів області 4-6 квітня.

Заслухано посадовців Тисменицької, Рогатинської, Тлумацької, Галицької, Снятинської і Верховинської райдержадміністрацій про те, у якому стані на підпорядкованих територіях «виконання робіт з ліквідації наслідків надзвичайної (у березні – квітні) снігової та повеневої ситуації».

Головам цих райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення доручено: оприлюднити у ЗМІ, в тому числі через прес-конференції, дії органів місцевого самоврядування, аварійно-рятувальних та інших сил, залучених до оперативних робіт ліквідації наслідків підтоплення; відпрацювати та надати управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, перелік потенційно небезпечних ділянок на території згаданих районів та міст; «організувати роботи» з відведення води, розчищення русел річок, потічків, водоперепускних споруд, опор мостів від дерев, пнів, гілля та сміття. До цих робіт рекомендовано залучити осіб, які тимчасово перебувають на обліку в районних центрах зайнятості.

Водночас обласному управлінню водних ресурсів спільно з Тисменицькою райдержадміністрацією, районною радою, міським головою міста Тисмениці і Надвірнянськими райдержадміністрацією та райрадою доручено розробити програму з попередження підтоплень річкою Ворона сіл Тисменицького і Надвірнянського районів.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ