Відкриваючи роботу семінар-наради, Василь Хомич зазначив, що продовольча безпека держави є надзвичайно важливою, то потрібно розумно і професійно підійти до підготовки складів для прийому нового врожаю. Особливу увагу при цьому слід звернути на пожежну безпеку, адже надійний протипожежний захист місць переробки та зберігання продукції АПК набуває за нинішніх умов пріоритетного державного значення.
Забезпечення пожежної безпеки на таких об’єктах, безумовно, має ряд особливостей. Саме на них наголосив у своєму виступі начальник відділу державного пожежного нагляду, дізнання та ліцензування Управління Держтехногенбезпеки в області Богдан Дмитрів. «Пожежна безпека на об’єктах агропромислового комплексу, - підкреслив Богдан Васильович, - забезпечується шляхом проведення організаційних, технічних та інших заходів, спрямованих на запобігання пожежам, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат і зменшення негативних екологічних наслідків у разі їх виникнення, створення умов для швидкого виклику пожежних підрозділів та успішного гасіння пожеж».
Відповідно до статті 2 Закону України "Про пожежну безпеку", забезпечення пожежної безпеки підприємств АПК покладається на їх керівників та уповноважених ними осіб. Кожен керівник повинен із розумінням та відповідальністю ставитися до цих питань, адже йдеться, без перебільшення, про проблему загальнодержавного значення.
«Не той хліб, що в полі, а той, що в коморі» - каже народна мудрість. Для того ж, щоб у цих коморах він зберігся якнайдовше, усі працівники агропромислового комплексу мають подбати про належне дотримання правил пожежної безпеки.
Управління Держтехногенбезпеки в області
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: У Львові відбувся районний ...
Наступна новина: На Рівненщині подорож до ...