На Львівщині влада та бізнес повинні працювати в режимі постійного діалогу,- В. Шемчук

На Львівщині влада та бізнес повинні працювати в режимі постійного діалогу,- В. Шемчук

11.04.13 15:14 0 936
Формат взаємин влади та бізнесу області потрібно запровадити на регулярній основі та в режимі діалогу -  влада має чути проблеми бізнесу, щоб зрозуміти,  що можна зробити для покращення розвитку підприємництва – на цьому наголосив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук 10 квітня під час зустрічі з бізнес-активом області.

«Впевнений, ми зможемо створити нові стандарти для конкурентного бізнесу та інвестицій в економіку області,  в першу чергу, шляхом дерегуляції і спрощення бюрократичних процедур для активних інвесторів та сумлінних платників податків. Тому нам необхідно налагодити механізм ефективного реагування на звернення підприємців щодо неправомірних дій фінансових, контролюючих і правоохоронних органів, відтак захистити підприємців від протиправного втручання чиновників у бізнес», – відзначив В.Шемчук.

Також голова Львівської ОДА  поінформував підприємців, що обласна державна адміністрація для покращення ведення бізнесу запроваджує пілотний проект  в області зі створення регіонального веб-порталу реєстраційних та адміністративних послуг з розробкою відповідної частини на платформі Єдиного державного порталу адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Це дасть змогу максимально спростити  процес «відкриття», внесення змін та «закриття» будь-якого бізнесу, щоби знеособити контакт бізнесу з чиновниками через повноцінне використання інноваційних оnline-технологій»,- наголосив очільник області.

За його  словами, для вирішення проблемних питань, які хвилюють підприємців  області, представникам  влади та бізнесу потрібно збиратися щонайменше один раз в квартал щоб  підвести результати попередніх напрацювань та виставити пріоритети для майбутньої спільної  роботи.

За результатами наради, Віктор Шемчук доручив створити узгоджувальну комісію  з вирішення спірних та термінових питань, яка складатиметься з представників облдержадміністрації  та асоціації платників податків. Очолить комісію заступник голови облдержадміністрації Сергій Василенко.

Також голова Львівської ОДА ініціював провести наступну зустріч у форматі – представники влади, бізнесу та контролюючих і правоохоронних органів.

Довідка:

В області функціонує понад 154 тис. суб’єктів малого бізнесу, в тому числі – 33 тис. малих підприємств-юридичних осіб (що становить 60% від загальної кількості юридичних осіб ) та понад 121 тис. підприємців – фізичних осіб.

Питома вага надходжень від діяльності суб’єктів малого підприємництва до бюджету області становить 28%.

Протягом минулого року зареєстровано 9 310 суб’єктів підприємницької діяльності, з яких 2049 юридичних осіб, 7261 фізичних осіб-підприємців. Приріст державної реєстрації за 2012 рік становить 1485 суб’єктів підприємницької діяльності.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ