На Львівщині олег Панькевич висловлює співчуття з приводу смерті керівника Союзу борців за свободу Литви Едварда Бурокаса

На Львівщині олег Панькевич висловлює співчуття з приводу смерті керівника Союзу борців за свободу Литви Едварда Бурокаса

11.04.13 16:34 0 901
Заступник голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич надіслав співчуття голові сейму Литви Відасу Гедвіласу, голові опозиційної фракції Партії союзу вітчизни - християнських демократів Литви Андрюсу Кубілюсу та меру Каунаса Андрюсу Купчінскасу з приводу смерті керівника Союзу борців за свободу Литви Едварда Бурокаса.

"9 квітня відійшов від нас письменник, громадський діяч, політв'язень радянських концтаборів, командир Лісових братів, керівник Союзу борців за свободу Литви Едвард Бурокас, - йдеться в співчутті. - Його постать – символ нескореності покоління борців за волю поневолених народів Центрально-Східної Європи у ХХ ст., покоління тих, хто не зраджував ідеалам національного визволення та свободи, а сміливо відстоював честь та гідність свого народу.

Едвард Бурокас вів активну підпільну діяльність за утвердження незалежної Литви в умовах радянської окупації. Потрапивши до рук спецслужб, провів 11 років у тюрмах та концтаборах ГУЛАГу. Проте, радянська каральна система не зламала його: перебуваючи в ув'язненні, Едвард Бурокас активно боровся за права політв'язнів. У часи литовської незалежності він видав серію книг про цінність литовської свободи та ціну, сплачену за неї.

Славні діла Едварда Бурокаса назавжди будуть вписані в літопис литовського та українського народів. Литовські Лісові брати разом з Українською Повстанською Армією пліч-о-пліч боролись проти німецьких та радянських окупантів. Ми, як ніхто, розуміємо литовський народ та щиро співчуваємо йому з приводу втрати людини, життя якої є ціною нашої свободи. Від імені Всеукраїнського об'єднання "Свобода" висловлюю співчуття сподвижникам з боротьби та родині Едварда Бурокаса.

Ми не повинні забувати справу цього великого литовця. Ми пам'ятаємо і з пам'яттю будуємо наше майбутнє".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина: Влада ...
Наступна новина: Прокуратура Західного ...

КОМЕНТАРІ