Житомирщина: «Звичайне диво» – фестиваль, що відкриває юні таланти

Житомирщина: «Звичайне диво» – фестиваль, що відкриває юні таланти

11.04.13 09:43 0 834
10 квітня 2013 року за сприяння Житомирської обласної державної адміністрації і Житомирської обласної ради та в рамках відзначення Року дитячої творчості відбувся традиційний фестиваль дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей «Звичайне диво». Цьогорічний фестиваль зібрав 93 дітей з усіх куточків нашої області.

Благодійний фестиваль дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей «Звичайне диво» заснований у 2005 році та проходить в кілька етапів: районний, міський, обласний.

«Звичайне диво» є незвичайним, адже фестиваль об’єднав величезну кількість талановитих дітей з різних куточків нашої області, які виступили на одній сцені, - говорить начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва. - Тематика концертних номерів дуже різноманітна, але найчастіше діти співають та декламують вірші про сімейне щастя, яке вони змогли відчути завдяки людям, які замінили їм батьків».

В обласному етапі були представлені такі жанри, як: «Вокал», «Хореографія», «Розмовний жанр», «Образотворче мистецтво». В репертуарі прозвучали твори сучасних композиторів, народні пісні та авторські твори. Також були широко представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва, живопису.

«Діти – наше майбутнє! У цій всім відомій фразі закладений глибокий сенс: піклуючись про юне покоління, ми піклуємося про своє майбутнє, - говорить Олена Савельєва. – На сцені Житомирської обласної філармонії виступало багато визначних діячів культури, маю надію, що у цих стінах також народжується майбутня зірка української естради. Я впевнена, що всі учасники в майбутньому неодмінно будуть пишатися тим, що брали участь у нашому фестивалі. Адже ті діти, які вміють проявити себе та ствердити у дитинстві обов’язково стануть успішними людьми та гідними громадянами нашої країни», - наголосила Олена Олегівна.

Завданням масштабного проекту є не тільки виявлення творчо обдарованих дітей та сприяння розвиткові їхніх талантів, а ще й привернення суспільної уваги до проблем профілактики правопорушень у дитячому й підлітковому середовищі.

Станом 1 квітня 2013 року на території області проживає 3581 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування, з них: 2293 дитини влаштовано під опіку, піклування; 551 – утримується в 30 дитячих будинках сімейного типу та 187 прийомних сім’ях.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині особи які ...
Наступна новина: На Тернопільщині хто ...

КОМЕНТАРІ