Тернопільщина продовжуватиме співпрацю із Національною радою української національної меншини Сербії

Тернопільщина продовжуватиме співпрацю із Національною радою української національної меншини Сербії

11.04.13 19:54 0 1260
Підсумки спільно реалізованих проектів та перспективи майбутньої співпраці обговорили під час зустрічі заступник голови облдержадміністрації Василь Гецько та голова Національної ради української національної меншини Сербії Йозо Сапун.

Вітаючи від імені голови обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна учасників делегації українців Сербії, Василь Гецько висловив переконання, що започаткована майже десять років тому добра співпраця між областю та Нацрадою триватиме й надалі.

Свідченням цього стало обговорення перспектив проведення у 2013 році на Тернопіллі літньої школи з вивчення української мови для дітей та молоді української діаспори з Сербії, обміну мистецькими колективами.

Однією із форм такої роботи має стати участь танцювального ансамблю та ансамблю народної музики зі Збаражчини у цьогорічному фестивалі української культури «Калина», який відбудеться в черні 213 року у Сербії.

Натомість колектив українців діаспори запрошено для участі в одному з фестивалів, якими багата Тернопільська земля.

«Ми зацікавлені у поглибленні співпраці з закордонними українцями, якій приділяємо та приділятимемо надалі значну увагу», - каже заступник голови ОДА Василь Гецько.

У свою чергу голова Національної ради української національної меншини Сербії Йозо Сапун подякував владі області за сприяння у проведенні минулого року акції «Слідами наших предків», під час якої представники української спільноти Сербії, які досі ніколи на були в Україні, здійснили мандрівку Тернопільщиною.

«Їхні враження важко описати! У людей залишилися незабутні спогади про гостинність тернополян та високий рівень організації заходу», - говорить п.Сапо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Презентують межі парків ...
Наступна новина: Керівник національного ...

КОМЕНТАРІ