На Тернопільщині небезпека при спалюванні сухої трави

На Тернопільщині небезпека при спалюванні сухої трави

11.04.13 08:38 0 817
З настанням теплої погоди пожежі, пов’язані з горінням сухої трави та сміття, стають справжнім лихом для нашої області. Спалювання трави на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях, вдовж доріг може спричинити дорожньо-транспортні пригоди. Також, виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, лісові масиви. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів. Внаслідок таких пожеж часто гинуть люди, в тому числі і діти. Нажаль, дуже часто самі ж дорослі спонукають дітей підпалювати суху траву.

Також, спалювання сухої трави та листя є вкрай небезпечним для навколишнього середовища та організму людини, оскільки при їх згорянні разом із димом у повітря потрапляють десятки найрізноманітніших хімічних сполук. А останні своєю чергою, накопичуються в організмі людини, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових – у тому числі й онкологічних – захворювань.

Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниці, опалого листя у парках, інших зелених насаджень та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища, або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність. Згідно статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Управління ДСНС України в області наполегливо застерігає місцевих мешканців, посадових осіб всіх ланок не проводити випалювання сухої трави та рослинних залишків. Пам’ятайте, що під час гасіння такого роду загорянь пожежно-рятувальні підрозділи залишають без охорони населені пункти, де може виникнути пожежа, де люди потребують допомоги! Не будьте байдужими до порад рятувальників! Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині шляхом ...
Наступна новина: На Волині оператори ...

КОМЕНТАРІ