Корвет «Тернопіль» відсвяткував сьомий день народження

Корвет «Тернопіль» відсвяткував сьомий день народження

11.04.13 08:02 0 821
Делегація Тернопільської міської ради нещодавно відвідала корвет «Тернопіль» та взяла участь в урочистий заходах з нагоди сьомої річниці підняття Державного прапора на його борту. Секретар міської ради Ігор Турський та заступник міського голови Леонід Бицюра передали вітання і подарунки українським морякам від тернопільської громади та депутатського корпусу.

Вітаючи екіпаж корвету від імені міського голови Сергія Надала і громади міста, секретар міськради Ігор Турський наголосив на щирості і теплоті стосунків, які поєднали наше місто з дружною командою корвета «Тернопіль». «Завдяки нашій співпраці міцніють зв’язки нашого міста і краю з Військово-морськими силами України, міцніє наша держава. Тернополяни пишаються тим, що кращий корабель військового флоту носить назву нашого міста, котре одним із перших розпочало боротьбу за незалежність України, славиться своїми національно-патріотичними традиціями. Корвет «Тернопіль» – невід’ємна частина системи обороноздатності України, і нам приємно вчергове відзначати, що його екіпаж успішно виконує свої обов’язки», – зазначив Ігор Володимирович.

Свій сьомий день народження корвет «Тернопіль» відзначив в особливих умовах. Військовий корабель, здійснюючи бойову службу, контролював промислову діяльність на території морської економічної зони, здійснював пошук підводних човнів та охороняв підводний простір. «За наслідками виконання завдань командування відзначило високий рівень підготовки екіпажу, технічного стану корабля, – рапортував командир корабля, капітан ІІІ рангу Олег Григор’єв. – Ми розпочали підготовку до участі в операції НАТО «Активні зусилля», яка відбудеться в Середземному морі орієнтовно в червні-липні цього року. Дуже допомагає моральна та матеріальна підтримка нашого екіпажу з боку громади Тернополя, яка заохочує виконувати всі завдання і обов’язки на «відмінно». Тому ми щиро вдячні міському голові Сергію Надалу, депутатському корпусу і загалом тернополянам за турботу про наш військовий підрозділ», – зазначив командир корабля, капітан ІІІ рангу Олег Григор’єв.

Заступник міського голови Леонід Бицюра подякував екіпажу корвета за високий професіоналізм і рівень боєвої готовності під час місячного походу. «Моряки-тернополяни з честю і гідністю справилися з поставленим завданням – першим за останні двадцять років для флоту України тривалим виходом в море, з відпрацюванням низки конкретних тактичних завдань, практичним відпрацюванням зброї та технічних засобів, поповненням запасів без заходу в пункт базування. Успішна служба корвета «Тернопіль» – ще одне підтвердження того, що тернополяни можуть пишатися своїм рідним кораблем», – сказав Леонід Олексійович.

Під час візиту на корвет «Тернопіль» секретар міської ради Ігор Турський та заступник міського голови Леонід Бицюра від громади міста та її очільника Сергія Надала вручили необхідні для повноцінного функціонування екіпажу корабля подарунки, в тому числі і пральну машинку.

Вдячні військовики запросили очільників Тернополя відвідати їхній корабель на День Військово-морських сил України, який відзначатимуть у липні. У свою чергу представники екіпажу корвета на чолі з його командиром традиційно візьмуть участь у святкуванні Дня нашого міста.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ