На Тернопільщині кількість бажаючих отримати безкоштовний електронний підпис продовжує зростати

На Тернопільщині кількість бажаючих отримати безкоштовний електронний підпис продовжує зростати

11.04.13 17:18 0 828
Від початку року платники податків отримали від податкової служби Тернопільщини 6 381 посилений сертифікат ключів для подання звітності та здійснення інших операцій в електронній формі. З них 2 400 ключів отримали юридичні особи, 2 972 – фізичні особи – підприємці та 1009 – фізичні особи, тобто громадяни.

Кількість бажаючих отримати цифровий ключ для дистанційного спілкування з податковими органами продовжує зростати. Однією з головних причин популярності цієї послуги вважається її безкоштовність – на відміну від приватних структур, податкова служба надає ключі та програмне забезпечення для користування системами електронної звітності на безоплатній основі.

Стати власником безкоштовних посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису можна, звернувшись у відділ реєстрації користувачів при ДПС у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька 1, ліве крило, 1-ий поверх, кабінет 122. Тел. для довідок 23-53-61. Реєстрація користувачів відбувається з понеділка по четвер з 9:00 до 19:30 год., у п’ятницю - з 9:00 по 18:15 год.

Віднедавна ключі електронного підпису можна отримати і в Чорткові, за адресою: м. Чортків, вул. Шевченка, 23, 1-ий поверх, кабінет 10. Тел. для довідок (03552) 2-15-60.

З детальною інформацією, а також бланками заяв та переліком необхідних документів можна ознайомитись на сайті Акредитованого центру сертифікації ключів: www.acskidd.gov.ua в розділі «Реєстрація користувачів».

Варто наголосити, що посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису заборонено передавати іншим особам, користуватися ними має право тільки та людина, яка їх отримала. Передача ключа іншим особам, тобто його компрометація, веде до скасування такого електронного підпису. Це передбачено статтею першою Закону України «Про електронний цифровий підпис».

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: На Львівщині стартувала ...

КОМЕНТАРІ