В Рівному пройшов 20-ти тисячний маршт - організатори

В Рівному пройшов 20-ти тисячний маршт - організатори

11.04.13 16:39 0 1023
"За гідне життя, за європейський вибір, за відставку Януковича та дострокові вибори Президента України" – під такими гаслами 10 квітня 2013 року в Рівному відбулася всеукраїнська акція протесту "Вставай, Україно!" за участи лідерів опозиції Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка. В акції також взяли участь народні депутати України від ВО "Свобода" Олег Осуховський, Олег Гелевей, Анатолій Вітів, депутати місцевих рад.

Захід розпочався 20-тисячним маршем під бій барабанів. Рівняни йшли від Покровського Собору до Майдану Незалежности, несучи попереду колони велетенський синьо-жовтий прапор. Під час маршу учасники скандували: "Слава Україні – героям слава!", "Банду – геть!", "Бог! Україна! Свобода!", "Україна – понад усе!", "Владо, схаменися!", "Януковича – геть!"

Під час народного віча лідери опозиції подякували громадянам, які прийшли на захід. Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок наголосив на тому, що для опозиції вкрай важлива підтримка людей: "Ми не просто приїжджаємо і звітуємо – ми передусім радимося із вами. Хочемо почути ваше "так" чи "ні" нашим конкретним діям у парламенті. Ми поставили за мету усунути від влади режим Януковича, ліквідувати негативні наслідки трирічного панування цієї банди, не допустити реваншу диктатури. Слід також розпочати процес всеосяжних докорінних змін в українській державі та суспільстві. Знаємо, що необхідно робити далі, але нам потрібна масова підтримка українців. Ми чесно дивимося вам в очі і будемо робити в парламенті лише те, що скажете нам ви, і нічого, що суперечило би вашим ідеям і думкам".

Лідер "Свободи" підкреслив, що нині влада практично повністю контрольована бандитським кланом. Проте режим іде далі, намагаючись взяти під свій повний контроль і найвищу гілку законодавчої влади – український парламент. "Уже три роки, як країною керує "данєцкій" кримінально-олігархічний клан на чолі із президентом Януковичем. Перше, що вони зробили – розпочали процес повної узурпації влади в Україні – виконавчої, законодавчої і судової. Зараз ці гілки влади практично повністю контролюються бандитським кланом, який прийшов для того, аби красти, принижувати національну честь та гідність українців, виводити награбовані кошти за кордон, позбавляючи нас не тільки національної гордості, але й будь-яких перспектив. У парламенті ми здобули доволі серйозне представництво. За наші три політичні сили загалом проголосувало по Україні більше десяти мільйонів українців – і це не враховуючи тих голосів, які вкрали під час фальсифікацій. Перед минулорічними парламентськими виборами влада зуміла проштовхнути вигідну їй норму про 50-відсоткову мажоритарну складову, і за рахунок фальсифікацій та підкупу їм разом із прихвоснями комуністами вдалося отримати у парламенті "карткову" більшість. Узурпувавши повністю виконавчу владу, підгорнувши під себе місцеве самоврядування, взявши під контроль судову гілку влади, вони взялися й за парламент. Проте їхні сподівання за рахунок провладної більшості у Верховній Раді повністю замкнути кільце узурпації не збулися. Нині українська парламентська опозиція є значно сильнішою, грамотнішою та енергійнішою, ніж це було минулого скликання. Спочатку "регіонали" пробували силою домагатися потрібних їм рішень, але так не сталося – провладні сили отримали від опозиції гідну і цілком конкретну відсіч.

Ідея і суть нашої боротьби на нашій, Богом даній землі і в нашій державі є справою абсолютно шляхетною. Тому боротьба не закінчується, бо Янукович разом зі своєю бандою так просто владу не віддасть. І задля того, щоби здобути результат, маємо разом повстати", – наголосив Олег Тягнибок. Лідер націоналістів також закликав присутніх приєднатися до завершального етапу акції "Вставай, Україно" 18 травня 2013 року у Києві.

Окрім лідерів опозиції на мітингу також виступили й народні депутати, що представляють опозиційні сили. Голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Олег Осуховський зазначив: "Зараз в Україні непроста ситуація, бо в державі керує кримінально-олігархічний клан "регіоналів" та їхніх прихвоснів комуністів. Партія регіонів вже три роки при владі, але справжнього покращення так і не настало. Запроваджену ними так звану "пенсійну реформу" відчув на собі кожен український пенсіонер – тепер не має навіть за що хліба купити! Податковий кодекс знищив повністю малий та середній бізнес в Україні. Завдяки так званій "медичній реформі", попри епідемію туберкульозу в Україні, на Рівненщині закривають туберкульозні лікарні. Такими діями режим намагається поставити нас на коліна, але справжні українці ніколи і ні перед ким не стоятимуть на колінах і в недалекому майбутньому матимуть свого президента і свою владу. А всі негідники зрештою відповідатимуть за свої злочини перед українським народом!"

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Західного ...
Наступна новина: На Тернопільщині валентин ...

КОМЕНТАРІ