Михайло Болотських: Держслужба з надзвичайних ситуацій вживає заходи для організації взаємодії з волонтерськими організаціями

Михайло Болотських: Держслужба з надзвичайних ситуацій вживає заходи для організації взаємодії з волонтерськими організаціями

12.04.13 11:10 0 810
Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій налагодять чітку взаємодію з волонтерами та активістами громадських рухів для підвищення ефективності попередження надзвичайних ситуацій та реагування на них. Про це повідомив Голова ДСНС України Михайло Болотських під час зустрічі з представниками волонтерських організацій.

«Я запросив на зустріч і щиро вдячний за те, що Ви прийшли до нас. Ми знаємо, що система цивільного захисту потребує удосконалення. Зокрема і у сфері оповіщення населення, і у сфері управління. Співпраця з волонтерськими організаціями – це один із реальних кроків для покращення ситуації. Найближчим часом буде виданий наказ Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який окреслить всі напрямки нашої діяльності і механізм нашої співпраці», - сказав Михайло Болотських.

За його словами, у першу чергу необхідно розробити ефективний механізм передачі інформації волонтерським організаціям та поширення її серед населення за допомогою представників громадських рухів.

За підсумками зустрічі, було прийняте рішення, що протягом найближчого часу представники організацій подадуть до Держслужби свої пропозиції для покращення роботи у всіх напрямках діяльності Служби цивільного захисту за їхньої участі. Також сторони домовились, що активісти подадуть до Служби аналіз роботи рятувальників під час надзвичайних ситуацій.

Учасники заходу також домовились, що у ДСНС України буде створено координаційну раду для організації взаємодії з волонтерами. Крім того, фахівці Держслужби спільно з представниками волонтерських організацій розроблять пропозиції для покращення нормативно-правової бази у даній сфері.

Також учасники зустрічі обговорили можливість проведення спільних навчань та профілактичних заходів, зокрема під час пожеженебезпечного періоду.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині під час ...
Наступна новина: Фінал Кубка України можуть ...

КОМЕНТАРІ