Волинські податківці у січні-березні 2013 року легалізували працю 167 найманих працівників

Волинські податківці у січні-березні 2013 року легалізували працю 167 найманих працівників

12.04.13 08:47 0 789
В результаті контролю за дотриманням гарантій в оплаті праці у І кварталі 2013 року на Волині легалізовано працю 167 найманих осіб, яку місцеві роботодавці використовували у своєму бізнесі без оформлення трудових відносин, - повідомили у відділі оподаткування фізичних осіб ДПС у Волинській області.

Ці заходи податківців стали результативними для місцевої скарбниці. Адже легалізованим працівникам офіційно виплачено 390 тисяч гривень заробітної плати, а бюджет додатково поповнився майже на 39 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

«Деконвертизація зарплат – це одна з актуальних проблем сьогодення. Факти використання роботодавцями неоформленої належним чином найманої праці ми виявляємо щомісяця,- розповіла заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.- Головний момент нашої роботи із такими несумлінними роботодавцями не просто вказати на порушення чинних норм і законів, а й переконати дотримуватись вимог закону надалі».

В ДПС Волині наголошують, що не лише роботодавці, а й наймані працівники повинні намагатися будувати свої трудові стосунки цивілізовано та у правовому полі.

«Легальна зарплата важлива не лише з точки зору додаткових надходжень до бюджету. Погоджуючись працювати на правах «трудового нелегала» громадяни позбавляють себе соціальних гарантій в майбутньому. Тому спільна та скоординована робота органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та податкової в питаннях легалізації зарплати дає змогу посилити соціальний і правовий захист волинян»,- наголосила заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Колодій нагородив ...
Наступна новина: На Буковині мешканець ...

КОМЕНТАРІ