На Івано-Франківщині цієї весни на строкову службу до війська підуть майже чотири  сотні  юнаків

На Івано-Франківщині цієї весни на строкову службу до війська підуть майже чотири сотні юнаків

12.04.13 17:41 0 920
В обласному військовому комісаріаті урочисто відправили перших призовників до війська. Понад сім десятків юнаків служитимуть у Києві, Запоріжжі та Сімферополі. Загалом призовна кампанія «Весна 2013» триватиме до кінця травня.

Працівники військкомату сподіваються, що за її підсумками Івано-Франківська область буде однією з кращих в Україні.

"Загалом за час призовної кампанії «Весна -2013» обласний військовий комісаріат скерує до лав Збройних Сил України та інших силових структур майже 400 призовників, - наголосив заступник військового комісара Івано-Франківського військового комісаріату підполковник Любомир Демчук. – Прикарпатські новобранці служитимуть по всій території України: і в Криму, і на сході, і у центральній частині. Також вони скеровуватимуться до всіх родів та видів Збройних Сил – як до флоту, так і до авіації та сухопутних військ. А 15 призовників представлятимуть наш регіон у так званому «Президентському» полку".

За виконання плану призову у військкоматі не хвилюються, адже на цей призов викликається понад 12 тисяч юнаків, каже підполковник Тарас Грень із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України. Конкурс на одне місце в армійських лавах, за його словами, складає понад 30 осіб. Крім того, як стверджує підполковник Любомир Демчук, останнім часом бажаючих служити значно побільшало, адже юнаки бачать в строковій військовій службі перспективний старт власної кар’єри. Це дозволяє відбирати до війська лише кращих як за здоров’ям, так і за психологічними показниками.

«Я дуже хотів, щоб син пішов служити, - розповів батько призовника Іван Зварич. – Мій син без армійського гарту не уявляє себе. Отже проблем з питанням йти, чи не йти до війська в нас не було. І я пишаюсь своїм сином».

«У нас велика родина, тому проводжати до служби Василя приїхало з Космача аж два автобуси рідних та близьких, - поділилась мати призовника Світлана Недобійців. – Звичайно, як кожна мама, хвилююся за свою дитину. Але переконана: армія для хлопця – це перший іспит на спроможність бути чоловіком та відповідати не лише за себе, але й за тих, хто поруч».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині сварка ...
Наступна новина: Уряд ухвалив рішення не ...

КОМЕНТАРІ