Начальник сектору правового забезпечення Івано-Франківської митниці взяла участь у науково-практичному семінарі з питань досудового врегулювання спорі

Начальник сектору правового забезпечення Івано-Франківської митниці взяла участь у науково-практичному семінарі з питань досудового врегулювання спорі

12.04.13 08:08 0 1031
В рамках реалізації проекту Канадського агентства міжнародного розвитку «Освіта суддів – для економічного розвитку» був проведений дводенний технічний семінар на тему: «Досудове врегулювання спорів».Семінар організовано Офісом Уповноваженого з федеральних судових справ Канади за сприяння Вищої кваліфікаційної комісії суддів,у якому взяли участь суддя суду Королівської Лави провінції Саскачеван Тед C. Зажечни, суддя суду Королівської Лави провінції МанітобаДональд П. Брик, директор міжнародних программ офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади (ФСС)Олег Шаков, Голова апеляційного суду Івано-Франківської областіНадія Стефанів,Голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петро Черепій, Голова Івано-Франківського міського судуТарас Антоняк, начальник відділу міжнародного співробітництва Вищої кваліфікаційної комісії суддів УкраїниПоліна Казакевич.

Проект реалізовується з квітня 2012 року.

Одним із компонентів проекту є запровадження процедури досудового врегулювання спору на базі чотирьох пілотних судів в Івано-Франківську та Одесі. Передбачається створення в цих судах належних кадрових та інституційних передумов для впровадження механізмів досудового врегулювання як альтернативи тривалим судовим засіданням.

Позитивний досвід Канади у застосуванні процедури досудового врегулювання спорів, з яким ознайомилися судді пілотних судів під час навчального візиту, засвідчив, що цей метод вирішення спорів сприяє підвищенню довіри громадян до судів. Адже це дозволяє скоротити час розгляду справ, заощадити державні кошти і витрати позивачів.

Судді з Канади ознайомили учасників з досвідом застосування процедури досудового врегулювання спорів, судовими та адміністративними аспектами організації конференцій з досудового врегулювання спорів, діяльністю та повноваженнями вищих судів Канади.

Крім того, учасникам семінару продемонстровано навчальний відеоматеріал із записом конференції з досудового врегулювання у провінції Саскачеван (Канада).Після чого учасники у форматі круглого столу обговорили придатність канадської процедури досудового врегулювання спорів до використання в українських судах.

Другого дня роботи семінару голови пілотних судів провели презентацію української концепції процедури досудового врегулювання спорів та обговорилипроблеми її впровадження у пілотних судах. Водночас було інсценовано засідання з метою досудового врегулювання спору у судах загальної та адміністративної юрисдикцій.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тимощук не потрапив у ...
Наступна новина: Рівненщина: суперфіналісти ...

КОМЕНТАРІ